Μένουμε Σπίτι: Χρήσιμες συμβουλές για να μη σας πάρει από κάτω

Η καραντίνα στο σπίτι σίγουρα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία και σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές συναισθηματικές μεταπτώσεις. Μάλιστα, λόγω του κορονοϊού, όπως τονίζουν οι ειδικοί, το άγχος, ο φόβος και η αγωνία είναι συναισθήματα που μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχολογία σας.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, αυτή την περίοδο τα παραπάνω συναισθήματα μόνο κακοί σύμβουλοι είναι. Γι’ αυτό, όταν αισθάνεστε ότι μπαίνετε σε μία στρεσογόνα κατάσταση, δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να την αποφύγετε:

Αξιοποιείστε την τεχνολογία και μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους. Με τους γονείς σας, τους φίλους τους συνεργάτες σας.

Δείτε τη θετική πλευρά της κατάστασης. Μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με τα μέλη της οικογένειάς σας. Με το σύντροφό σας, τα παιδιά σας. Να γνωριστείτε από την αρχή.

Κάντε θετικές σκέψεις. Δεν είστε οι μόνοι που βιώνετε αυτή την κατάσταση. Ταξιδέψτε νοερά σε μέρη που θα θέλατε να πάτε. Κάντε γενικά σκέψεις που θα σας χαλαρώσουν.

Βέβαια, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε, είναι να κλείσετε την τηλεόραση και να μη βλέπετε ειδήσεις ή εκπομπές σχετικά με τον κορονοϊό, που σας δημιουργούν άγχος. Προτιμήστε να δείτε μια ταινία ή μια ανάλαφρη εκπομπή.

Αν βρίσκεστε στο σπίτι με τα παιδιά σας, δείτε το σαν ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί τους, παίζοντας, διαβάζοντας βιβλία ή βλέποντας όλοι μαζί ταινίες.

Βγείτε έξω στο μπαλκόνι. Άλλωστε, η έκθεση στο φως του ήλιου, ειδικά το πρωί, είναι κάτι που επίσης βοηθά.

Κάντε γυμναστική. Υπάρχουν, ακόμη και online προγράμματα με ασκήσεις.

Μοιράσου τις ανησυχίες σου με άλλους και πες όλα αυτά που σε φοβίζουν. Θα σε βοηθήσει πολύ.

baby.gr