1 πεπόνι
1-2 λάιμ
1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/4 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, νερό
Ένας από τους λόγους που πρέπει να προτιμάμε να τρώμε εποχικά λαχανικά, είναι γιατί σε κάθε εποχή του χρόνου μας προσφέρουν ακριβώς τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να είναι υγιής και να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της συγκεκριμένης εποχής. Για παράδειγμα, τα θερινά φρούτα έχουν πολύ νερό, για να μας παρέχουν την υγρασία που έχουμε ανάγκη, πολλά σάκχαρα και λίγες θερμίδες, οπότε έχουμε ενέργεια χωρίς να δυσκολευόμαστε στην πέψη.
Οι ιδιότητες του πεπονιού το καθιστούν ιδανικό για κατανάλωση κατά τους θερινούς μήνες, γιατί μας παρέχει πολύ νερό, άλατα, μέταλλα, βιταμίνες, είναι αντιπηκτικό, αντιοξειδωτικό, έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά και μεγάλο ποσό φρουκτόζης, η οποία δεν ανεβάζει απότομα την καμπύλη ζαχάρου και μας δημιουργεί την αίσθηση της πληρότητας και της ηρεμίας για αρκετές ώρες.
http://www.tasty-day.gr