Μεγάλο το ενδιαφέρον του Τρικαλινού κοινού για το βιβλίο της Φανής Γεωργολοπούλου

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ArtCafé Σουίτα, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τρικαλινής εκπαιδευτικού και συγγραφέως Φανής Γεωργολοπούλου με τίτλο «Σχετικά με τον Μιχάλη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πνοή».

Για το νέο βιβλίο, το οποίο πρόκειται για ένα καλογραμμένο και τρυφερό λογοτεχνικό πόνημα και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αφού ο Μιχάλης είναι υπαρκτό πρόσωπο που η συγγραφέας γνώρισε εδώ και αρκετά χρόνια σε κάποιες διακοπές της, μίλησαν η κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου σύμβουλος προσχολικής αγωγής, η κ. Κάκια Ξύδη εκ μέρους της εκδότριας εταιρίας και η ίδια η Φανή Γεωργολοπούλου, που ανέλυσε στο πολυπληθές κοινό το πώς εμπνεύστηκε την συγγραφή του βιβλίου.

Αμέσως μετά την παρουσίαση, η συγγραφέας δέχτηκε τις ερωτήσεις τουκοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της, ενώ ο Παναγιώτης Μαγκλάρας στο πιάνο, χάρισε όμορφες μουσικές στιγμές στην όλη βραδιά.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά βιβλίου της Φανής Γεωργολοπούλου, αφού έχουν προηγηθεί τα «Να παίρνει ο αέρας τη ζάχαρη» από το ψωμί» (1995) και «Ημέρες βροχής» (1997), που κυκλοφόρησαν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Ο Μιχάλης ξεκίνησε τη ζωή του μ’ ένα χρυσό κουτάλι στο στόμα. Δεν ασχολήθηκε ποτέ κάποιος μαζί του, αλλά ό,τι ήθελε το είχε μ’ ένα τηλεφώνημα. Άλλα παιδιά στην ηλικία του δημιουργούσαν, αγωνίζονταν και χαίρονταν με ό,τι έκαναν, εκείνος όμως δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει για κάτι. Τα θεωρούσε όλα δεδομένα, γι’ αυτό απαιτούσε όλο και περισσότερα.

Ώσπου μια συνάντηση άλλαξε τον κόσμο του. Ένας άνθρωπος με εντελώς διαφορετικές παραστάσεις κατάφερε να δώσει στον Μιχάλη το σημαντικότερο δώρο: τη χαρά της ζωής.