Μεγάλη κίνηση στα κομμωτήρια των Τρικάλων με κούρεμα και …ρίζα

Πολύ δυναμική επανεκκίνηση έκαναν από την Δευτέρα, πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, τα κομμωτήρια και τα κουρεία των Τρικάλων.

Η μερική χαλάρωση των μέτρων και η επιθυμητή επιστροφή στην κανονικότητα, έκαναν τους Τρικαλινούς και κυρίως τις Τρικαλινές, να θέσουν ως μια από τις βασικές τους προτεραιότητες, την επίσκεψη στον κομμωτή ή στην κομμώτρια τους για κούρεμα, χτένισμα και… βαφή ρίζας, που έπειτα από μεγάλο διάστημα καραντίνας, φυσικό ήταν να ήθελαν περιποίηση και καλλωπισμό.

Κομμώτριες, κουρείς και αισθητικοί των Τρικάλων, εργάστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να διαμορφώσουν τους χώρους τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και απολυμαντικά μαντιλάκια είναι τα προϊόντα που υποχρεούνται να διαθέτουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, ενώ αυστηρές είναι και οι συστάσεις για τους πελάτες κατά την είσοδο και παραμονή τους στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, ενώ η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί καθημερινά αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα και τις ώρες προσέλευσης των πελατών.

Παράλληλα, μεταξύ των θέσεων πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων, ενώ πόρτες και παράθυρα πρέπει να μένουν ανοιχτά ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και με τα κλιματιστικά, τα οποία βάσει του κανονισμού.