Μεγάλη Εβδομάδα με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε

Αισιόδοξες είναι οι πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων για τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Μετά την κακοκαιρία, με τις βροχές και τις καταιγίδες που θα πλήξουν τη χώρα μέχρι και το προσεχές Σάββατο του Λαζάρου, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και να δίνουν τη θέση τους στην… καλοκαιρία.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστεί η αστάθεια. Από τη Μεγάλη Εβδομάδα ωστόσο η αστάθεια θα αρχίσει να περιορίζεται αισθητά».

https://www.youtube.com/watch?v=eKvbke2uGSQ&feature=youtu.be

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από Μεγάλη Δευτέρα

Οπως εξήγησε στη συνέχεια, «από τη Μεγάλη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει», τάση που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει καθημερινά κατά ένα βαθμό Κελσίου.

Ο Τάσος Αρνιακός τόνισε επίσης ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι για τις ημέρες του Πάσχα προκύπτει ότι «δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο έκτακτο και ισχυρό φαινόμενο» μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
«Θα γιορταστεί όπως πρέπει το Πάσχα»

Παρότι και ο ίδιος παρατήρησε ότι είναι νωρίς για ακριβείς προβλέψεις, ο κ. Αρνιακός επισήμανε στη συνέχεια ότι «δεν θα έχουμε κρύο και το Πάσχα θα γιορταστεί όπως πρέπει, όπως έχουμε συνηθίσει, παραδοσιακά».

Μοναδική «παραφωνία», σημείωσε, ενδέχεται να είναι ορισμένες μπόρες στα βουνά.

Υπενθυμίζεται ότι εξίσου αισιόδοξη ήταν και η πρώιμη πρόβλεψη για τις ημέρες του Πάσχα του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Πηγή: iefimerida