Μεγάλη άνοδος της Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Τρικάλων

kalph_533_355

 

 

 

 

Στη εκλογική διαδικασία της ΕΛΜΕ Τρικάλων η Αγωνιστική Κίνηση διπλασίασε τις ψήφους και τα ποσοστά της. Μπορεί βέβαια ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος να αποκλείει το 8,5 % των εκπαιδευτικών που ψήφισαν από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα όσους αναφέρονται στην αριστερά, την απλή αναλογική, και τον συνδικαλισμό που είναι ανεξάρτητος από το κράτος, όμως θεωρούμε ότι ο καλός αγώνας που δώσαμε, βρήκε ανταπόκριση από τους συναδέλφους.

Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας! Το ίδιο και οι αγώνες μας!

Η εκλογική αυτή διαδικασία δείχνει ακόμα περισσότερο την ανάγκη ενίσχυσης του σωματείου, ότι η ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη, τη συλλογικότητα, τους αγώνες. Η λαίλαπα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε βρίσκεται μπροστά μας: Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων, τιμών και τιμολογίων, απολύσεις, συγχωνεύσεις, υποχρηματοδότηση των σχολείων και τόσα άλλα που έχουμε να δούμε.

Απέναντι σε όλα αυτά, η Αγωνιστική Κίνηση θα προσπαθήσει να βάλει το λιθαράκι της, προκρίνοντας το δρόμο της οργανωμένης πάλης, της συλλογικότητας, της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα.

Με εκδηλώσεις και συζητήσεις, με παρεμβάσεις, με επισκέψεις σε σχολεία, με μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων του σωματείου μας, με Κοινή Δράση, η Αγωνιστική Κίνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, στον αγώνα για δουλειά, περίθαλψη, αξιοπρεπείς μισθούς, συνδικαλιστικές ελευθερίες, σχολεία που να λειτουργούν με πετρέλαιο και καθηγητές.

Δεν είμαστε μόνοι μας!

Οι μαθητές μας που βλέπουν μπροστά τους ένα μάυρο μέλλον, οι γονείς τους που βιώνουν τη βαρβαρότητα των μνημονίων, των ξένων αφεντάδων και των ντόπιων υπηρετών τους είναι-πρέπει να είναι-στο πλευρό μας.

Οι αγώνες βρίσκονται μπροστά!

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ 2012 (σε παρένθεση τα περσινά αποτελέσματα)

Ψήφισαν: 443 (423)

ΔΑΚΕ: 178 (161)

ΕΣΑΚ: 97 (123)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: 70 (55)

ΠΑΣΚ: 49 (55)

Αγωνιστική Κίνηση: 36 (18)