Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιάννη Μπουτίνα στην Καλαμπάκα

Κέρδισε το στοίχημα από κάθε άποψη ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Γιάννης Μπουτίνας, καθώς στην πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση «εντός έδρας», στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, ο κόσμος που προσήλθε για να τον ακούσει ήταν πάρα πολύς, που δεν έπεφτε καρφίτσα στην κυριολεξία.

Για τον Γιάννη Μπουτίνα και την ουσιαστική συμβολή του στην ραγδαία άνοδο του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία, μίλησε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας επιγραμματικά για όλα τα έργα που συντελέστηκαν σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας, ενώ  τόνισε χαρακτηριστικά πως αποτελεί παγκόσμιο ίσως φαινόμενο η ίδρυση τριών μουσείων στην ίδια πόλη μέσα σε διάστημα 5 ετών, την πόλη της Καλαμπάκας.

Για την άψογη συνεργασία που είχαν με τον Γιάννη Μπουτίνα και για την προσφορά του στο κομμάτι του τουρισμού, μίλησαν επίσης με θερμά λόγια, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Λάρισας και Τρικάλων Τάσος Γούσιος και Σωτήρης Φαμίσης, οι οποίοι προλόγισαν τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης.

Ο Γιάννης Μπουτίνας από του βήματος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις και στους κυριότερους άξονες που ανέπτυξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ίδιος στο μείζον θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού σε όλη την επικράτεια της, τα δύο τελευταία χρόνια μέσα από την ιδιότητα του ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, αλλά και συνολικότερα όλη την διάρκεια της 5ετίας:

mythessaly : Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε ήταν να δώσουμε μια ισχυρή ταυτότητα , στην Περιφέρεια μας . Αναζητήσαμε τους ειδικούς της αγοράς , και συνεργαστήκαμε με τον καταλληλότερο ,τη Marketing Greece του ομίλου ΣΕΤΕ , με την οποία πορευτήκαμε για μεγάλο διάστημα . Η Marketing Greece αφού ανέλυσε τα δεδομένα των προορισμών , μας παρέδωσε τις δυνητικές δράσεις για την επίτευξη των στόχων στη διάρκεια τριετίας  .

Το σημαντικότερο όλων είναι πως όλο το υλικό που παράχθηκε παραμένει ελεύθερο προς χρήση  από τον κάθε επαγγελματία για να υπάρχει μια κοινή ταυτότητα στις θεσσαλικές επιχειρήσεις

Υποδομές : Οι υποδομές και τα μεγάλα έργα είναι το σήμα κατατεθέν της Περιφέρειας μας . Όπως έχω δηλώσει , όπου γυρίσει το μάτι κάθε Θεσσαλού υπάρχει η υπογραφή του Κώστα Αγοραστού. Δόθηκε μεγάλη βάση στα οδικά δίκτυα για την πιο εύκολη και ασφαλή μετακίνηση από και προς τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας . Κατασκευάστηκαν νέα μουσεία , συντηρήθηκαν παλιά μουσεία , αναπτύχθηκαν νέες μορφές τουρισμού όπως ο καταδυτικός τουρισμός με τα υποβρύχια μουσεία .

Συμμετοχή σε εκθέσεις : Σε όλη τη διάρκεια συμμετείχαμε σε  53 τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού , σε 11 εκθέσεις στην ενδοχώρα καθώς και σε 14 εμπορικές εκθέσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό .

Η επιλογή των εκθέσεων γίνεται με βάση διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό για προσέλκυση διαφόρων κατηγοριών επισκεπτών .

Σε κάθε τουριστική έκθεση λαμβάνεται υπόψιν η ταυτότητα της έκθεσης  και υπάρχει ανάλογη παρουσία και δράσεις . Όσον αφορά τις εμπορικές εκθέσεις , η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στήριξε και στηρίζει ενεργά τις θεσσαλικές επιχειρήσεις , ενισχύοντας κάθε δράση που αφορά την εξωστρέφεια τους , την αύξηση του κύκλου εργασιών τους , το άνοιγμα νέων αγορών γι’ αυτές .

 

fam trips και media trips : Πολλά ταξίδια εξοικείωσης με ξεχωριστό αποτέλεσμα σε καθένα από αυτά . Κάθε φορά η επιλογή γίνεται από τη σημαντικότητα των επισκεπτών και τη δυναμική τους .

κινηματογραφικές παραγωγές :  Φιλοξενήσαμε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές

My planet Russia με γυρίσματα στα Χάσια ,Πήλιο και Μετέωρα ,

otro russii στα Μετέωρα ,

natassa kalogridis στον Όλυμπο , bachelor 3 στη Λάρισα.

Η ενέργεια μας αυτή μας  άνοιξε το δρόμο να γίνουμε σημαντικό film office για υποδοχή κινηματογραφικών παραγωγών παγκόσμιας εμβέλειας .Μόλις πριν λίγες ημέρες επικοινώνησαν από το Υπουργείο να προχωρήσουμε .

παραγωγή vr videos 360 :

Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και από τις πρώτες 10 στην Ευρώπη που από το Σεπτέμβριο του 2019 θα συμμετέχουμε στις εκθέσεις με video vr360 , video εικονικής πραγματικότητας  και θα παρουσιάζουμε  τους προορισμούς της Θεσσαλίας,προσδίδοντας μια καινοτόμα εικόνα , μια εικόνα που θα φέρει τον επισκέπτη μέσα στον προορισμό .Ήδη από εδώ από τα Μετέωρα ξεκινήσαμε τα γυρίσματα.

Παραδώσαμε στο Δήμο Μετεώρων 3 νέα μουσεία , μέσα σε 5 χρόνια .Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι , Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων και το Κέντρο Τεκμηρίωσης κι Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας .

-Ολοκληρώνουμε το  Οδικό κύκλωμα Μετεώρων με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση  της κυκλοφορίας και την καλύτερη προσβασιμότητα των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών .

– Χρηματοδοτήσαμε και ολοκληρώθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη .Ένα έργο που αποτελεί ακόμη έναν φάρο πολιτισμού στα Τρίκαλα.

-Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης το γεφύρι της Σαρακίνας  , ένα έργο σημαία –πολιτισμού που το είχαμε εξαγγείλει  από την πρώτη ημέρα της θητείας μας .

-Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης το γεφύρι του Κεραμιδίου  , το μοναδικό πεντάτοξο γεφύρι στο νομό

-Συντηρούμε με παρεμβάσεις τη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς .

– Αναπλάσαμε και αναδείξαμε το περιπατητικό μονοπάτι από Γαρδίκι–Γέφυρα Αλεξίου

– Αναδείξαμε τον αρχαιολογικό χώρο Γόμφων

– Συντηρήσαμε  τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου εδώ στην Καλαμπάκα , όπως συντηρήσαμε και αναστηλώσαμε  πλήθος και άλλων θρησκευτικών και πολιτιστικών μοναδικών μνημείων

– Αναδείξαμε την περιοχή περί των τειχών στο Κάστρο της πόλης των Τρικάλων

– Αναδείξαμε τα οθωμανικά λουτρά κάτω από το μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη

Απόδειξη όλων των παραπάνω δράσεων η επιβράβευση μας από διεθνείς φορείς :

–  χρυσό βραβείο στα Tourism Awards για την Περιφέρεια με την πιο ολοκληρωμένη καμπάνια τουριστικής προβολής .

– τα GREEK TRAVEL AWARDS είναι τα πρώτα και μοναδικά βραβεία για τον ελληνικό τουρισμό στην Σκανδιναβία, όπου Σουηδοί, Νορβηγοί και Δανοί επισκέπτες ψήφισαν και επιβράβευσαν τους αγαπημένους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέσπασε διακρίσεις στις κατηγορίες για τον καλύτερο τουριστικό προορισμό, τον καλύτερο γαστρονομικό προορισμό και τον καλύτερο προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού

– βραβείο για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά και τα καταδυτικά πάρκα . Το ναυάγιο της περιστέρας στην Αλόννησο έγινε γνωστό σε χρόνο ρεκόρ παγκοσμίως και ασχολήθηκαν εκτενώς CNN και  WASHIGTON POST».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Μπουτίνας ζήτησε και πάλι την στήριξη όλων των συμπατριωτών του στο νέα αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό και πάλι του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ώστε έτσι μ’ αυτό τον τρόπο να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο για την ισόρροπη και ολόπλευρη ανάπτυξη όλης της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προεκλογική εκδήλωση του Γιάννη Μπουτίνα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Μετεώρων και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Σινάνης, οι επίσης υποψήφιοι Δήμαρχοι Μετεώρων Γιάννης Παπαμιχαήλ και Θοδωρής Αλέκος, ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, ο υποψήφιος Βουλευτής Κώστας Φαμίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, αρκετοί επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.