Μέχρι τα μέσα Αυγούστου παραδίδεται η γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη Τρικάλων

portaikos gefyra

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου παραδίδεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε κυκλοφορία η γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη Τρικάλων προϋπολογισμού 4.5 εκατ. ευρώ. Το έργο επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, το οποίο μέσα από σωστό προγραμματισμό και σκληρή δουλειά παραδίδεται εμπρόθεσμα. Πρόκειται για τη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη, μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων με όλα τα συνοδά έργα της πρόσβασης. Είναι ένα έργο που διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και δημιουργεί ασφάλεια στις μετακινήσεις. Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για την κατασκευή της νέας γέφυρας καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια στην περιοχή».

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας μετά προσβάσεων στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης Αγίου Βησσαρίωνα», προϋπολογισμού 4.500.000,00 € (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας επί της Επαρχιακής Οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα, συνολικού μήκους 210 μέτρων και συνολικού πλάτους 12,00 μέτρων μετά των προσβάσεων για τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η γέφυρα, κατασκευάζεται από σκυρόδεμα με τοιχοειδή βάθρα και συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα μεταβλητού πάχους. Η κατασκευή της γέφυρας κρίθηκε απαραίτητη για την βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλαιά και στενή γέφυρα πλάτους 3,5 m. Η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Απρίλιο 2012, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παρόντες κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν ακόμα ο γενικό διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, η διευθύντρια Τεχνικών Έργων κα Έφη Καραγιάννη και οι κατασκευαστές.

.