Μέχρι 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ

nea-dimokratia-nd-

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία καθώς, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ως προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ορίστηκε η επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους, συνοδευόμενες από τις υπογραφές πενήντα μελών της Πολιτικής Επιτροπής ή του ενός δεκάτου (περίπου 450) των μελών του αμέσως προηγούμενου Εθνικού Συνεδρίου του Κόμματος.

Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, θα κριθούν τυχόν ενστάσεις και θα γίνει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Αμέσως μετά, η Εφορευτική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

Η καταστατική διαδικασία ξεκινά σε κλίμα έντονων ζυμώσεων και παρασκηνιακών συναντήσεων καθώς υποψήφιοι και δυνάμει υποψήφιοι και μη αναζητούν σημεία ισορροπίας και συμμαχίες.

Θεωρείται δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς που εμφανίζονται, σήμερα, ως ενδεχόμενοι διεκδικητές δεν θα μπουν στην κούρσα αλλά είναι δεδομένο ότι τα 24ώρα που μεσολαβούν θα υπάρξουν και υποψηφιότητες – έκπληξη που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν κυριαρχήσει στα ΜΜΕ.

 

kathimerini