Με ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσουν φέτος τους Αγίους Αναργύρους οι κάτοικοι της Κρήνης

agioi anarguroi

Με ξεχωριστό τρόπο και με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα τιμηθεί τη φετινή χρoνιά στην Κρήνη η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Δυο Αγίων που έχουν ταυτιστεί με την Ιατρική, καθώς ασκούσαν το λειτούργημα χωρίς να δέχονται ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες τους κι αυτός είναι ο λόγος που καλούνται Ανάργυροι.

Στο χωριό της Κρήνης φιλοξενείται Ναός που είναι αφιερωμένος στου Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανού. Ένας θρησκευτικός χώρος που έχει ταυτιστεί με τους κατοίκους μιας και εντός αυτού φιλοξενούνται οι ελπίδες των κατοίκων, οι προσευχές και τα τάματα.

Εντός του Ναού φυλάσσεται η Αγία και Θαυματουργή Εικόνα των Αγίων. Μια Εικόνα που σε πολλές των περιπτώσεων κατοίκων της Κρήνης έχει μεταφερθεί σε οικίες για την ίαση ασθενών. Και η Χάρη των Αγίων ήταν τόσο μεγάλη που σε αρκετές των περιπτώσεων θεράπευσε ασθενείς για τους οποίους οι γιατροί εναπόθεταν τις Ελπίδες στο Θεό και στους Άγιους. Και οι Άγιοι με την Θαυματουργό ιδιότητα και την πίστη των ασθενών κατάφερναν να τους ιάνουν. Αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις ψυχοραγούντων που με την έλευση της Εικόνας στα σπίτια τους, παρέδιδαν εν Κυρίω το Πνεύμα τους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και για πρώτη φορά με απόφαση του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του χωριού, αποφασίστηκε την παραμονή της εορτής και συγκεκριμένα μεθαύριο Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 5:00 το απόγευμα να γίνει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας περιμετρικά του χωριού ενώ την επόμενη ημέρα να τελεστεί Θεία Λειτουργία στον κεντρικό ναό προς τιμή των Αγίων.
Είναι η πρώτη φορά που η Εικόνα θα εξέλθει επίσημα εκ του Ναού, μεταφέροντας την ευλογία και τη Χάρη της στους κατοίκους και στους επισκέπτες.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλεί όλους τους πιστούς για συμμετοχή και συμπροσευχή.

.