Με βροχερό καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπη

Οι ψησταριές έχουν βγει από τις αποθήκες, τα κάρβουνα είναι έτοιμα και το κρέας υπάρχει εν αφθονία στα ελληνικά σπίτια, που περιμένουν και φέτος παραδοσιακά, να τσικνίσουν αύριο (20/2) Τσικνοπέμπτη. Οι περισσότερες περιοχές θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, όμως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα έχουμε και δυνατές βροχές.

Τα περισσότερα κι εντονότερα φαινόμενα τα αναμένουμε από το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο, ενώ προς τα ανατολικά του τμήματα θα εκδηλωθούν καταιγίδες που ίσως σε τοπικό επίπεδο δημιουργήσουν και προβλήματα. Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας αναμένουμε την Παρασκευή και νέα επιδείνωση που θα αφορά την ανατολική και νότια χώρα το Σάββατο όπου θα έχουμε και το περισσότερο κρύο μιας και πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα φτάσουν στη χώρα μας κατεβάζοντας τα χιόνια πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Από Κυριακή και κυρίως Δευτέρα η άνοιξη επιστρέφει αν και αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το βράδυ και το πρωί αλλά και το πρωί της Δευτέρας θα κάνει τσουχτερό κρύο με παγετό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.