Με Τρικαλινή συμμετοχή το 22ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο

irakleio2

Με Τρικαλινή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 22ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 16-19 Οκτωβρίου 2014. Προσκεκλημένος ομιλητής ο Τρικαλινός , Χειρουργός Ουρολόγος- Ανδρολόγος, Νικόλαος Κολίτσας .

Το αντικείμενο της διάλεξης του Τρικαλινού Ανδρολόγου ήταν «Τραυματισμός του ενός όρχεως, αμφοτερόπλευρη ορχική βλάβη», στα πλαίσια της Επιστημονικής Συνάντησης του Τμήματος Ανδρολογίας και Υπογονιμότητας, με γενικό τίτλο

« Συντροφικότητα στους όρχεις: Πλήττεται ο ένας, πάσχουν και οι δύο».

Ο κ. Κολίτσας είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία διεξάγει έρευνες και εφαρμόζει σύγχρονες εξειδικευμένες τεχνικές στον κλάδο της Ανδρολογίας, ανδρική υπογονιμότητα και προβλήματα στύσης.

Είναι πολύ σημαντικό η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του όρχεως , όχι μόνο για την διατήρηση του οργάνου αλλά για την προστασία μελλοντικά της γονιμότητας του άνδρα καθώς και της καλής στυτικής λειτουργίας, τονίζει ο Τρικαλινός Ανδρολόγος.

Ο όρχις είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Ο ορχικός ιστός δεν αναγεννιέται, δεν αναπληρώνεται και έχει καταδειχθεί ότι ακόμη και αν προκληθεί τραύμα μόνο στον έναν όρχη, επηρεάζεται η λειτουργία και του άλλου.

Η ορχική μάζα μειώνεται, με συνέπεια μειωμένη παραγωγή της ανδρικής ορμόνης, τεστοστερόνης και κατ΄ επέκταση προβληματική παραγωγή των σπερματοζωαρίων και δυσκολία στην επίτευξη ικανοποιητικών στύσεων.

.