Mε τρακτέρ και μηχανήματα καλεί η ΠΑΣΥ τους αγρότες των Τρικάλων

trakter_thumb_medium500_0

Στις 19 και 20 Οκτώβρη αφήνουμε τα χωράφια μας  και βγαίνουμε  στους δρόμους

Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ

Στις Κεντρικές Πλατείες Τρικάλων και Καλαμπάκας ,στις 10πμ

Γενικός ξεσηκωμός η μέρα αυτή να γίνει σταθμός, για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες,  με τη συμμετοχή και της αγροτιάς.  Μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ,  κατά της βάρβαρης και άγριας αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου. Με τα πανό και τις σημαίες της ΠΑΣΥ.

Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους,  αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες,  μαχητικό κίνημα  νέων και  γυναικών μια γροθιά,  σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία. Δίνουμε, από κοινού, τη μάχη για την απόκρουση της σφοδρής, άγριας,  αντιλαϊκής επίθεσης. Ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας. Δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας  την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση  από την ΕΕ. Παλεύουμε για την εξουσία του λαού, τη  λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Μας καλούν τους  μικρομεσαίους  αγρότες  να πληρώσουμε τα κυβερνητικά φορολογικά χαράτσια σε μια περίοδο που η  ΚΑΠ της ΕΕ, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, έχουν  κατασπαράξει και συρρικνώσει το αγροτικό εισόδημά. Οι  τιμές  παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα,  οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, το κόστος παραγωγής διογκώνεται. Τα τελευταία μέτρα είναι ακόμη πιο εξοντωτικά :

* Με την μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς, θα  κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι φτωχοί γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, πάνω από το 90%  και οι οποίοι μέχρι τώρα απαλλάσσονταν  από την άμεση φορολογία. Γιατί την έμμεση το 23% του ΦΠΑ  την πληρώνουν ακόμη και αν δεν έχουν.

* Με τη φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι των χωριών – κι ανάμεσά τους οι συνταξιούχοι των 300 – 400 ευρώ του ΟΓΑ,  να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό σπίτι που έκτισαν με χίλια ζόρια και μεγάλα χρέη.

* Με τον πρόσφατο νόμο για τα αυθαίρετα, οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου, εκβιάζονται να πληρώσουν βαρύ χαράτσι, επειδή τα σπίτια τους, αλλά και οι αγροτικές αποθήκες που υπάρχουν στα οικόπεδά τους, χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, δεν έχουν στα χέρια τους οικοδομικές άδειες και άδειες αλλαγής χρήσης.

Μαζί με τα νέα, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και παλιότερα χαράτσια, όπως:

* Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ.

* Η αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, που θα γίνει «βαρύ τσεκούρι», ιδιαίτερα για τους αγρότες, από τον Οκτώβρη του 2012, με την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής και θα φέρει   νέα ακρίβεια που  θα φάει το συρρικνούμενο λαϊκό και αγροτικό εισόδημα.

* Το βαρύ τίμημα για τις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.

Αγρότη – αγρότισσα

Έχουμε ατομική ευθύνη. Πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει  τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Είναι καθήκον πατριωτικό ο γενικός ξεσηκωμός, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που βάζουν πλάτη για  να ληστεύεται ο κόπος και ιδρώτας μας, ο πλούτος που παράγουμε και τον λυμαίνονται για να αυγατίζουν τα κέρδη  και προνόμια τους. Μην τους αφήσουμε, φτάνει πια .

Η ΠΑΣΥ  σε καλεί με οργανωμένο τρόπο μέσα από γενικές συνελεύσεις  και επιτροπές αγώνα,  εσένα , που αγωνίζεσαι, με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή , να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, ν’ αντισταθούμε  με όλες τις δυνάμεις μας, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στην γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.  Η προοπτική που μας επιφυλάσσουν  με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 είναι η εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με εργαλείο την αλλαγή του τρόπου καταβολής των επιδοτήσεων  και τη δραστική  μείωση τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Μην το επιτρέψουμε.

Γι αυτό ο αγώνας μας πρέπει να έχει προοπτική, να πιάσουν κόπο οι θυσίες μας.    Παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με την συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ME ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 10.00π.μ.