Με τον τρανό χορό (Κόρλου Μάρι) ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων

Με τον τρανό χορό (Κόρλου Μάρι στην βλάχικη διάλεκτο) το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Τρικάλων με την συμμετοχή όλων των συλλόγων (70 σύλλογοι,2500 χορευτές) που συμμετείχαν στο αντάμωμα, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 35ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 21-23 Ιουνίου στα Τρίκαλα.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής είχε προηγηθεί εκκλησιασμός για όλους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Χρυσόστομου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βλάχων συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, όπου με πατινάδα σε ζευγάρια, διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ασκληπιού και έφτασαν στην Κεντρική Πλατεία για να χορέψουν όλοι μαζί τον τρανό χορό.

Μετά το τέλος του χορού και μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και ενότητας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το νέο τους αντάμωμα το επόμενο καλοκαίρι.