Με τον Λάππα συναντήθηκε ο Κυρίτσης

kyritsis_vouli

 

 

 

 

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαιών κ. Χρήστο Λάππα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Τρικάλων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για τα προγράμματα που «τρέχει» ο δήμος Τρικκαιών στον τομέα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της πρωτογενούς παραγωγής, της ανακύκλωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και στα οικονομικά προβλήματα που προσπαθεί να επιλύσει η δημοτική αρχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κυρίτσης διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προώθηση των ζητημάτων της πόλης, και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε προτεραιότητα και σημείωσε ότι επιθυμεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Λάππας έθεσε ως ζήτημα τις επιπτώσεις του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ» για την αναδιάταξη του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα, θέμα που και ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να συμμετάσχει σε έναν «ανοιχτό» διάλογο με όλους τους βουλευτές και φορείς του νομού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίτσης εξέθεσε σειρά προτάσεων για την ανάδειξη των Τρικάλων και πρότεινε την ενοποίηση της πόλης με άξονα το ποτάμι, ένα ζήτημα στο οποίο υπήρξε συμφωνία για στενότερη συνεργασία. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, με επίκεντρο τον πολιτισμό και με καινοτόμες ιδέες, τα Τρίκαλα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο. «Η πόλη μας είναι μοναδική στην Ελλάδα. Έχει όλες τις δυνατότητες και πρέπει να τις αναδείξουμε. Έχουμε όραμα και θέλουμε να το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Επίσκεψη Γ. Κυρίτση στην Αστυνομική Διεύθυνση Νομού Τρικάλων

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Τρικάλων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αχιλλέα Γρηγορίου, και μέλη του  Δ.Σ. της Ένωσης ενώ ξεχωριστή συνάντηση είχαν με τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γ. Σουγλέρη.

Κατά τις επαφές αυτές, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα και που αφορούν στα πεπαλαιωμένα οχήματα, στις κακές συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια Καλαμπάκας, που διαθέτουν περιορισμένη χωρητικότητα και στην υποστελέχωση της Τουριστικής Αστυνομίας στην Καλαμπάκα. Επίσης, οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ζήτησαν την αποδέσμευση του Αστυνομικού Τμήματος από τα θέματα των φυλακών.

 

 

.