Με το βλέμμα στις κάλπες η κυβέρνηση ανακοινώνει τα μέτρα για τα καύσιμα

Μπορεί το θέμα των πρόωρων εκλογών από τη πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου τη μία μέρα να ανοίγει και την άλλη να κλείνει, η κινητοποίηση που υπάρχει ωστόσο στην ΝΔ επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει σε όλο τον πολιτικό κόσμο. Ότι το φθινόπωρο θα στηθούν κάλπες.

 
 

Το κυβερνών κόμμα μέχρι τα τέλη Ιουλίου έχει σχεδιάσει 21 περιοδείες κλιμακίων σε ολόκληρη τη χώρα. Υπουργοί, βουλευτές, και πολιτευτές θα επιχειρήσουν να «γοητεύσουν» πολιτικά και πάλι τους πολίτες και τους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός στο πρόγραμμα του έχει εντάξει σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα με σκοπό να προβάλλει τα έργα της κυβέρνησης που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή δρομολογούνται, με όχημα κυρίως τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Φυσικά σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πρωθυπουργού θα παίξουν οι πυρκαγιές, αλλά και ο Τουρκικός παράγοντας. Με δεδομένο μάλιστα ότι από την πρώτη κάλπη δεν πρόκειται να προκύψει καμία κυβέρνηση πολλοί υποστηρίζουν ότι εάν ο Ταγιπ Ερντογαν αποφασίσει να προκαλέσει την Ελλάδα -μέσα στην προεκλογική περίοδο – τότε την κρίση θα χειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Για την ώρα πάντως οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση για τα καύσιμα θα δώσουν μία μεγάλη δημοσκοπική ανάσα στην ΝΔ.

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού θα αναφερθεί στα μέτρα τα οποία στην συνέχεια θα εξειδικεύσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του θα τονίσει ότι τον δρόμο για τη χορήγηση του νέου πακέτου στήριξης fuel pass, άνοιξε η θετική απόκλιση από τον στόχο των φορολογικών εσόδων για τον Μάιο που δημιούργησε έναν νέο δημοσιονομικό χώρο, άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επίδομα για τη βενζίνη που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυξημένο και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλεπόταν στο πρώτο fuel pass, με τις εκτιμήσεις να το ανεβάζουν κοντά στα 60 ευρώ.

 

Για το Diesel κίνησης, η επιδότηση στην αντλία εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη, κοντά στα 20 λεπτά το λίτρο, από 15 λεπτά που ήταν σήμερα.

 

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν, ότι θα υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1.

Η διάρκεια του πακέτου θα είναι τρεις μήνες, δηλαδή από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

topontiki.gr