Με το… ΚΤΕΛ πηγαίνουν στα χωριά για εκτιμήσεις οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ!

agorastos_new

Σοβαρά προβλήματα στην έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες δημιουργούν οι δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες καθώς, όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ αναγκάζονται πλέον να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να πηγαίνουν στα χωριά.

«Ό,τι κερδίζει το κράτος σε εξοικονόμηση πόρων, το χάνουν η εθνική οικονομία και κυρίως οι αγρότες σε χρόνο αλλά και χρήμα. Για τις εκτιμήσεις απαιτείται πλέον σαφώς περισσότερος χρόνος κι αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο για μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις ζημιών και συνεπώς την καταβολή αποζημιώσεων», δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος πρόκειται να θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που πρόκειται να έχει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2011 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός πρόκειται να θέσει θέματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, όπως είναι:

«Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύσταση κοινής ομάδας με το Υπουργείο για εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, σύσταση μηχανισμού για πιστοποίηση προϊόντων, σγροδιατροφική σύμπραξη, οργανική ένταξη του ΓΟΕΒ στην Περιφέρεια, εγγυοδοτικός μηχανισμός επενδύσεων, Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΕΤΕΑΝ), Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας, Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος στην Καρδίτσα, Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, αναβάθμιση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής – Πράσινο Πιστοποιητικό & κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της σχολής, Κάρλα, Φράγμα Αγιονερίου, ένταξη έργων ΤΟΕΒ σε προγράμματα του Υπουργείου, Αγροτικός Κώδικας (κωδικοποίηση αγροτικής νομοθεσίας), θέμα γεωτρήσεων – ΚΥΑ, έργα προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 «Αλ. Μπαλτατζής», ΕΛΓΑ – Εργαζόμενοι, αποζημιώσεις (Κηπευτικά – δενδρώδεις καλλιέργειες), πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, διανομή δημόσιων εκτάσεων σε αγρότες, Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων.