Με το διοικητή Π.Υ. Τρικάλων συναντήθηκε ο Ηλίας Βλαχογιάννης

_pyr

Για όλα τα θέματα που αφορούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και στο Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα, ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Ηλίας Βλαχογιάννης από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αθανασίου.

Ο κ. Βλαχογιάννης επισκέφθηκε το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή και το προσωπικό, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο, αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. επισκέφθηκα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού Τρικάλων και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Διοικητή και τον κ. Υποδιοικητή, αλλά και όλο το προσωπικό για την υποδοχή και λεπτομερή ενημέρωση.

Το Πυροσβεστικό Σώμα επιτελεί ένα σημαντικότατο έργο στον τόπο μας, δυστυχώς όμως έχει πέσει θύμα της αυστηρής λιτότητας και της άγριας περικοπής κονδυλίων, με αποτέλεσμα σε όλη την Ελλάδα περίπου το 30-40% των οχημάτων να μην κινείται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και άλλο ένα τέτοιο ποσοστό εναέριων μέσων.

Οι ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού είναι αυτές που κρατούν μέχρι στιγμής την κατάσταση υπό έλεγχο. Ας ευχηθούμε ο ηρωισμός των πυροσβεστών από τη μία πλευρά και οι καιρικές συνθήκες από την άλλη να βοηθήσουν, έτσι ώστε η αντιπυρική περίοδος να περάσει κατά τον πλέον ανώδυνο τρόπο για τη χώρα μας.

Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής έχουν υποστεί μια άγρια αφαίμαξη των μισθών τους πάνω από 40%, είναι κάτι για το οποίο έχουμε εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις μας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ήρωες της καθημερινότητας, είναι οι άνθρωποι που οι πολίτες τους βρίσκουν στα εύκολα και στα δύσκολα και θα πρέπει σε θέματα δημόσιας τάξης και πυρασφάλειας γενικότερα να μην κάνουμε εκπτώσεις, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας και αυτοί οι άνθρωποι το προσφέρουν.

Για αυτό τους συγχαίρω, ήρθαμε εδώ, είμαστε δίπλα τους και όπου μας χρειαστούν να ξέρουν ότι η Ν.Δ. θα σταθεί αρωγός στο έργο τους».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αθανασίου τόνισε:

«Είχαμε την τύχη και την χαρά να υποδεχθούμε τον Αναπληρωτή Τομεάρχη της Ν.Δ. κ. Ηλία Βλαχογιάννη και του θέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Σώμα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και γενικότερα.

Τα δύο βασικά προβλήματα είναι η παλαιότητα κάποιων οχημάτων και οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο κ. Βλαχογιάννης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλω να πιστεύω ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα έτσι ώστε να βελτιωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο».