Με το «δεξί» η επανεκκίνηση στις καφετέριες-Υποτονική η κίνηση στις ταβέρνες των Τρικάλων

Ικανοποιητικό σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θεωρηθεί το ξεκίνημα που έκαναν αυτές τις πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας τους τα καφέ στα Τρίκαλα. Χωρίς ακόμα να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, η κίνηση που παρουσίασαν αυτές τις μέρες, σε συνδυασμό και με τα νέα μέτρα περί αποστάσεων που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, θα πρέπει να ευχαριστεί τους καφετεριούχους, που μετά από δύο και πλέον μήνες βλέπουν τα μαγαζιά τους ξανά με κόσμο.

Αντίθετα στο τομέα του φαγητού (ταβέρνες και εστιατόρια), το ξεκίνημα δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν το ίδιο καλό, αφού στα περισσότερα κατάστημα η κίνηση ήταν υποτονική, αφού ακόμα δεν έχει αποβληθεί εξ ολοκλήρου από τον κόσμο ο φόβος για την μετάδοση του Κορονοϊού. Βέβαια μέσα σ’ όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε σοβαρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όλη την εβδομάδα, γεγονός που έπαιξε αποτρεπτικό ρόλο στο να βγει ο κόσμος έξω, αλλά και την αρνητική ψυχολογία που έχει καλλιεργηθεί από την καραντίνα σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Πάντως οι περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης δηλώνουν αισιόδοξοι πως παρά την δύσκολη συγκυρία, ο κόσμος το επόμενο διάστημα που και οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες θα επιλέξει να βγαίνει πιο συχνά.