Με τη λάμψη του Τζον Γουέιν… στη Φήκη!

stage2

Με το αγαπημένο είδος των γουέστερν, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων υποδέχεται το φθινόπωρο. Πιστή στις φθινοπωρινές της δράσεις, η Λέσχη συμμετέχει στην προσπάθεια αποκέντρωσης και την ερχόμενη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 12.30, καλεί όλους τους τρικαλινούς, τους κατοίκους της Φήκης και των γύρω χωριών, στο «καφέ Μουσείο» της Φήκης, σε μια μοναδική προβολή: στο μεγαλύτερο γουέστερν όλων των εποχών την «Ταχυδρομική Αμαξα»!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η «Ταχυδρομική άμαξα» αποτελεί την πεμπτουσία του γουέστερν και μια από τις κορυφαίες στιγμές στην Ιστορία του Αμερικανικού Κινηματογράφου. Μια άμαξα που διασχίζει την έρημο του Monument Valley γίνεται στόχος των Ινδιάνων. Αυτή η φαινομενικά συνηθισμένη ιστορία μετουσιώνεται σε διαχρονική, στα χέρια του μεγάλου σκηνοθέτη John Ford. Είναι η ταινία που είδε και μελέτησε δεκάδες φορές ο Orson Welles προτού γυρίσει τον «Πολίτη Καίην».
Ο Ford δημιουργεί έναν πλούτο χαρακτήρων, η παρουσία των οποίων προσδίδει στην ταινία κλασσική αξία. Οι επιβάτες της άμαξας είναι ετερόκλητες προσωπικότητες. Δεν είναι «καλοί» ή «κακοί», αλλά απλά ανθρώπινοι, δηλαδή αληθινοί: ένας τραπεζίτης, ένας χαρτοπαίκτης, ένας αλκοολικός γιατρός, που τελικά στην κρίσιμη ώρα θα επιτελέσει το καθήκον του, μια πόρνη, που διαθέτει περισσότερη παρρησία και αξιοπρέπεια από τη γυναίκα του αξιωματικού, και ένας επικηρυγμένος, που όμως θα συνδράμει τους άλλους στον κίνδυνο…
Info
Σκηνοθεσία: Τζον Φορντ
Πρωταγωνιστούν: Τζον Γουέιν, Κλερ Τρεβόρ, Αντι Ντιβάιν, Τζον Καραντάιν, Λουίζ Πλατ
Είδος: Γουέστερν
Προβολή: Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 96′
Παραγωγή: ΗΠΑ
Ετος: 1939
Γλώσσα: Αγγλικά
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 1939

Tips
– Η Φήκη απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και βρίσκεται αφού ακολουθήσουμε τη διαδρομή μετά τη διασταύρωση για Παραπόταμο
– Σε περίπτωση αδυναμίας εύρεσης μεταφορικού μέσου, επικοινωνήστε μαζί μας (στο 6973009696)
– Το «καφέ Μουσείο» βρίσκεται στο κέντρο του χωριού
– Οποιος επιθυμεί και τέρψη στομάχου, εκτός από την τέχνη, οι παραγγελίες γίνονται από τα διπλανά σουβλακοπωλεία – μεζεδοπωλεία – ψησταριές. Όλα κοντά μας!
– Εξοπλιστείτε με αντικουνουπικά, διότι θα δεχθούμε… επιδρομές, όπως και οι επιβάτες της άμαξας!
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 21:30, καφενείο Μουσείο, Φήκη. Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

.