Με θέση και άποψη η Φωτεινή Αναστασίου

Τις θέσεις και τις απόψεις της για την Ελλάδα παρουσίασε σε εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης η νεαρή υποψήφια βουλευτίνα του ΚΙΝ.ΑΛ. Φωτεινή Αναστασίου, στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Την κ. Αναστασίου προλόγισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα Γιώργος Μανώλης.

Η κρίσιμη πολιτική μάχη αυτών των εκλογών, και ακόμα περισσότερο των επόμενων, αφορά πρωτίστως στην πολιτική φυσιογνωμία της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα τόνισε.

Και συνέχισε, «η μεγάλη μάχη σήμερα είναι μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα της μάχης είναι η σοσιαλδημοκρατία και η κεντροαριστερά. Και τελικά το ζητούμενο είναι το αν θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε τον κ. Τσίπρα και την ετερόκλητη παρέα του να ξαναβρεθούν στο τιμόνι της χώρας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Για να αποκατασταθεί η κανονικότητα πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αφενός το Κίνημα Αλλαγής να αναδειχθεί στον δεύτερο πόλο του πολιτικού μας συστήματος απέναντι στην ΝΔ, και αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι εκφράζει να υποστεί στρατηγική ήττα και να επιστρέψει οριστικά  στο πολιτικό περιθώριο όπου ανήκει.

Όσοι πριν ή μετά τις εκλογές υιοθετούν πρότασή του κ. Τσίπρα για «προοδευτικές συνεργασίες», δεν αντιλαμβάνονται ότι  το πρόβλημα δεν είναι στην οικονομία αλλά στη δημοκρατία. Η σύγκρουση δυο διαφορετικών μοντέλων για την οικονομία και την κοινωνία θα γίνει κυρίαρχη, μόνο όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Επομένως το θεμελιώδες ιδεολογικό ερώτημα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι το πώς ορίζουμε την δημοκρατία».