Με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν καλοκαίρι θα ψήσουν φέτος τον οβελία οι Τρικαλινοί

Με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που θυμίζουν καλοκαιράκι και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς, αλλά και με αυξημένη αφρικανική σκόνη θα σουβλίσουμε φέτος τον οβελία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalaIN.gr, αυτές τις μέρες μεταφέρονται προς τη χώρα μας θερμές αέριες μάζες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Στα Τρίκαλα όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, από το Μεγάλο Σάββατο και όλες τις μέρες του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι το ψήσιμο του οβελία θα γίνει κάτω από άκρως καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες και οι Τρικαλινοί θα σουβλίσουν, χωρίς να έχουν να φοβηθούν τα «τερτίπια» του καιρού.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο μετεωρολόγος του OpenΚλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο facebook, κάνει λόγο γιαπολύ θερμές αέριες μάζες, που θα ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, επηρεάζοντας και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του υδραργύρου σε άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές.