Με σειρά αιτημάτων στον Σιμορέλη οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τους εργαζόμενους συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων, δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

Οι εργαζόμενες, οι οποίες συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων Βαγγέλη Κωστίκα, έθεσαν υπόψιν του Χρήστου Σιμορέλη (σ.σ. οι άλλοι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν στην Αθήνα),με αφορμή ότι η κυβέρνηση προωθεί μια προκήρυξη για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς μια σειρά από αιτήματα για την διασφάλιση του εργασιακού τους μέλλοντος, μια σειρά από αιτήματα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, δεν διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζομένων, παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γι’ αυτό ζήτησαν την μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας (που για πολλούς φτάνει ακόμα και τα 16 έτη) και να τεθεί ως βασικό κριτήριο και η εντοπιότητα.

Αυτή την στιγμή τα άτομα που απασχολούνται στον Δήμο Τρικκαίων με ανανεώσιμες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπολογίζονται γύρω στα 100.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σιμορέλης δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον αρμόδιο Υπουργό, τασσόμενος στο πλευρό τους.