Με ποικίλες δράσεις η 1η πανελλήνια συνάντηση διδύμων στα Τρίκαλα

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την 1η πανελλήνια συνάντηση διδύμων που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, στο πάρκο του Αη Γιώργη,  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Από πλευράς του Δήμου Τρικκαίων, παρούσα ήταν η νέα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασιλένα Μητσιάδη, που τόνισε πως ο Δήμος είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν με την προβολή και την επισκεψιμότητα της πόλης, αφού προβλέπεται να έρθουν αρκετοί στα Τρίκαλα γι’ αυτό το γεγονός.

Τόνισε επίσης πως επειδή η συνάντηση πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο, ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να την εντάξει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, την τελευταία ημέρα αυτής.

Παρούσες στη συνέντευξη τύπου και δύο δίδυμες από τα Τρίκαλα, οι αδελφές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, οι οποίες ήταν αυτές που συνέλαβαν αυτή την πρωτότυπη ιδέα για μια τέτοια συνάντηση, που σκοπό έχει την γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διδύμων, αλλά και των τριδύμων όλης της χώρας, απευθύνοντας κάλεσμα να συμμετέχουν όλοι. Μάλιστα γι’ αυτό τον σκοπό έχει δημιουργηθεί και η σχετική σελίδα στο Facebook «1η πανελλήνια συνάντηση διδύμων στα Τρίκαλα», με σκοπό την δήλωση συμμετοχών απ’ όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή δίδυμοι και τρίδυμοι από την Έδεσσα, τον Βόλο, την Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Αθήνα κ.α.

Στην συνάντηση θα λάβουν χώρα ποικίλες δράσεις όπως ομιλίες, μουσική, ψυχαγωγία, ενώ ιδιαίτερη αξία θα έχει και το αγωνιστικό κομμάτι, όπου θα υπάρχει διαγωνισμός για το ποιοι μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους, ποιοι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα κλπ.

Να υπογραμμιστεί, όπως ανέφεραν οι αδελφές Φάλια, πως είναι στα σκαριά και η ίδρυση συλλόγου διδύμων αδελφών και στα Τρίκαλα.