Με πλούσιο πρόγραμμα και καταξιωμένους καλλιτέχνες το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Με κεντρικό σύνθημα : Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας…”…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!” , εντείνονται  οι προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα , που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Στις φετινές εκδηλώσεις ξεχωρίζει το πλούσιο και αναβαθμισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους μουσικούς.

  • Το συναυλιακό πρόγραμμα θ’ ανοίξει μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ , όπου θα επιμεληθούν Τρικαλινοί καλλιτέχνες μαζί με μαθητές της περιοχής μας.

Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν μεγάλες συναυλίες από τους Χρήστο Θηβαίο , Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη

  • Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο και επιλογές από όλα αυτά που αγάπησε στη μουσική της διαδρομή, όπως συνθέσεις των: Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.
  • Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ο Χρήστος Θηβαίος. Ξεκινά την μουσική του βόλτα… από την γειτονιά των Εξαρχείων, από τους μύθους και τα τραγούδια που φέρνουν το «άρωμα» του Παύλου Σιδηρόπουλου, της Αρλέτας και άλλων. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν επίσης όσα τραγούδια του έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνιαΆμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα. Μηχανικός Ήχου: Γιώργος Κορρές

  • Εκτός του καλλιτεχνικού προγράμματος στο χώρο του Φεστιβάλ θα εξελιχθούν  πολύμορφες δραστηριότητες όπως εκθέσεις, θεματικά στέκια , τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στο χώρο του πάρκου , ενώ στην πολιτική συγκέντρωση του φεστιβάλ θα μιλήσει  ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.