Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου

nea dimokratia logo

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι βρίσκεται σε εξέλιξη κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, απουσία του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν ότι αποδέχονται τον ορισμό του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν νωρίτερα, προκειμένου το κόμμα να πάει το συντομότερο ξανά σε εσωκομματικές εκλογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ενότητα θα τη διασφαλίσει η εκλογή νέου προέδρου

Την άμεση ολοκλήρωση της προεκλογικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δική του παρέμβαση και ζήτησε κάλπες το αργότερο στις 6 Δεκεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι «η εκλογή νέου προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα». Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας με δύο μόνο άρθρα, ώστε να μην προσωποποιούνται οι διαφορές και δεύτερο να μην ζητείται η ανάμιξη των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών στις εσωκομματικές διαφορές.
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους συνυποψηφίους του να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο μια ισχυρή κεντροδεξιά, τη μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της ΝΔ από την κοινωνία. «Η 13η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα αναγέννησης, ενότητας, ανάτασης και της ΝΔ»

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εκλογές ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου

Ο κ. Τζιτζικώστας στην ενωτική εισήγησή του ζήτησε εκ νέου συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να πέσουν οι τόνοι όπως είπε ενώ παράλληλα πρότεινε να γίνει το συντομότερο δυνατό μια συνδιάσκεψη που θα παρουσιαστούν οι θέσεις των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ. Παράλληλα αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη για τον κώδικα δεοντολογίας και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το ταχύτερο δυνατό ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου.

 

.