Με ΟΦΗ και Τρίκαλα τα πλέι οφ της Football League!

pilabios

Λύση μέσω του ΓΓ της UEFA φαίνεται να δίνεται στο μπάχαλο των αδειοδοτήσεων της Football League. Όπως διέρρευσε σήμερα (21/06) ο κ. Ινφαντίνο στην επιστολή που πρόκειται να στείλει στην ΕΠΟ θα προτείνει να μην ισχύσει για φέτος η αδειοδότηση των ομάδων της Football League, κάτι που σημαίνει ότι ΟΦΗ και Τρίκαλα θα μπορούν να λάβουν μέρος στα πλέι οφ ανόδου στη Super League!

Ο Ιταλός αξιωματούχος στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, επεσήμανε ότι ορθώς δεν δόθηκε, μεν, άδεια στον ΟΦΗ, εξετάζοντας το φάκελο, αλλά επεσήμανε στην ΕΠΟ ότι κακώς εφάρμοσε τα ίδια αυστηρά κριτήρια της Super League στην Football League, καθώς στις περισσότερες χώρες δίνεται χρόνος προσαρμογής στις ομάδες που παίρνουν την άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία. Το σενάριο που προκύπτει από τα παραπάνω και το οποίο πιθανόν να επιβεβαιωθεί από την επιστολή που θα στείλει ο Τζιάνι Ινφαντίνο έως το τέλος της εβδομάδας, είναι να μην ισχύσει για φέτος η αδειοδότηση της Β’ Εθνικής! Κάτι που αυτομάτως θα σημαίνει πως τα πλέι οφ της κατηγορίας θα ξεκινήσουν άμεσα με τη συμμετοχή τόσο του ΟΦΗ, όσο και των Τρικάλων που δεν αδειοδοτήθηκαν!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ΟΦΗ και Τρίκαλα μπορούν να πάρουν μέρος στα πλέι οφ για την άνοδο και όποια ομάδα εξασφαλίσει το 3ο εισιτήριο, ακολουθώντας Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα στη Superleague, να έχει το χρόνο να φτιάξει φάκελο που να πληροί τα κριτήρια για συμμετοχή στα «μεγάλα σαλόνια»! Ετσι, θα βρεθεί η λύση στη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα σε Ομοσπονδία και ΟΦΗ και θα μπορέσουν να διεξαχθούν τα πλέι οφ της Football League, με συμμετοχή πλέον του ΟΦΗ, των Τρικάλων, του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας και ουσιαστικά να μην ισχύσει δηλαδή η αδειοδότηση στην συγκεκριμένη κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο το «μπαλάκι» θα περάσει στη συνέχεια στη Super League η οποία θα πρέπει να κρίνει αν θα γίνει αποδεκτή η ομάδα που θα προκύψει από τα πλέι οφ! Η απόφαση για το τι θα γίνει τελικά αναμένεται να ληφθεί την Παρασκευή (24/6) στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.