Με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

99999001

Σχετικά περιορισμένη ήταν η συμμετοχή στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση υπήρξαν ομιλίες και ψήφισμα από του συνδικαλιστές, ενώ  μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορεία.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες , Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι…

Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά ΕΔΩ διεκδικώντας ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Αιτήματα που ποτέ δεν υλοποίησαν αλλά αντί αυτών έφεραν νέο μνημόνιο! Νέους φόρους, καινούρια μέτρα, κι άλλες απώλειες θέσεων εργασίας, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η σφοδρή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, συνεχίζεται αμείωτη.

Mετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας.

Η δογματική εμμονή της κυβέρνησης στη «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας ,της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για οικονομία και κοινωνία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Η θέση μας και η στάση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη:

ΟΣΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι συντάξεις θα πετσοκοπούν δραστικά και θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας.

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ο χρόνος ασφάλισης θα αυξηθούν με βάση το «προσδόκιμο ζωής», ενώ τα ποσοστά αναπλήρωσης θα μειωθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μειωθεί δραματικά το ύψος της κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση σχεδόν θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί ουσιαστικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και για όποιον έχει χρήματα για να ασφαλιστεί σε αυτές.

Στο μέλλον κανένας εργαζόμενος, δηλαδή τα ίδια μας παιδιά μας, δεν θα μπορούν να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης!
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση εντός Ελλάδας αλλά και εκτός συνόρων, εκεί όπου σε κλειστές αίθουσες οι Ευρωπαίοι Ηγέτες αποφασίζουν τους τρόπους με τους οποίους θα ρημάξουν την κοινωνία πως θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι να μπει ένα τέλος!
Ένα τέλος στις λανθασμένες και πολιτικές που ακολουθούνται όλα αυτά τα τελευταία χρόνια!
Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, για μέτρα δίκαια που θα επούλωναν τις πληγές των προηγούμενων μνημονίων, έγιναν λόγια χωρίς αντίκρισμα.
Πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναγνωρίσουν πως η ύφεση βαθαίνει την ύφεση.
Τα καινούρια μνημόνια θα γεννήσουν περισσότερη φτώχεια, υψηλότερη ανεργία, μεγαλύτερη απόγνωση και αύξηση του ποσοστού των νέων που θα εγκαταλείψουν την πατρίδα μας.
Ήδη μετράμε 300.000 οικονομικούς μετανάστες!
Βλέπουμε τα νέα και φρέσκα μυαλά του τόπου να φεύγουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για την επαναφορά των δημοκρατικών εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
Επιβάλλεται να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας και την ενότητα μας.
Αυτά είναι τα όπλα μας. Αυτή είναι η ιστορία μας. Αυτό γνωρίζουμε και αυτό θα κάνουμε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!

Για το λόγο αυτό διεκδικούμε:

 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.

 Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

 Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

 Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια ξένου ή εγχώριου τραπεζίτη!

 Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων

 Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας

 Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

 Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση και πρέπει επιτέλους να τους στείλουμε το μήνυμα πως η Κοινωνία έφτασε στα όρια της. Δεν αντέχει ούτε μια ακόμη απόλυση.
Μπορεί να μην έχουμε αντοχές για νέα μέτρα, έχουμε όμως αντοχές για επιτυχημένους απεργιακούς αγώνες με ενότητα και μαζικότητα.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Α Π Ε Ρ Γ Ι Α Κ Η Σ Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η Σ 3 – 12 – 2015
——————-

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήσαμε σήμερα 3 –12 – 2015 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ύστερα από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. για κήρυξη 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στην δογματική εμμονή της κυβέρνησης στην «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε
• Τη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
• Τις νέες Φοροδιαφυγές
• Τις νέες Μειώσεις Μισθών
• Τα Νέα Μνημόνια
• Τους Πλειστηριασμούς

Λέμε ΟΧΙ
Να μην περάσει ο οδοστρωτήρας του Ασφαλιστικού
• Ο προϋπολογισμός νέων φοροεπιδρομών
• Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε & Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις.
• Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
• Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
• Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
• Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
• Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
• Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
• Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
• Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Τρίκαλα 3– 12 – 2015

.