Με μεγάλη επιτυχία οι πολυήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

odikh4

Με μεγάλη επιτυχία και έμφαση στην ουσία της βιώσιμης κινητικότητας, πραγματοποιήθηκαν οι πολυήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015. Με σύνθημα «επιλέγω –αλλάζω -συνδυάζω» (choose –change -combine), στόχος ήταν να φανεί ξεκάθαρα η σχέση της ολοκληρωμένης συνδυαστικής μετακίνησης σε μια πόλη.

Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Το ένα, οι καθημερινές εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση της παιδευτικής διάθεσης και συνειδητότητας των πολιτών για θέματα καθημερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Το δεύτερο, η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδική Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, η πόλη των Τρικάλων μετατράπηκε σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων για την κινητικότητα:
– ποδηλατοβόλτα
– μπάσκετ με αμαξίδιο
– ζωγραφική από μαθητές Δημοτικών Σχολείων
– τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων σε διαβάσεις
– βαφή θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ
– ενημερωτική δράση από ποδηλατικό σύλλογο
– κλήρωση ποδηλάτων
– συμμετοχή μαθητών σε έρευνα για την κινητικότητα στην πόλη
– ενημερωτική συνάντηση με μαθητές για τα θέματα κινητικότητας
– παρουσίαση εργασιών μαθητών
– καθημερινή θεωρητική και πρακτική παρουσίαση ζητημάτων οδική ασφάλειας για μαθητές Λυκείων
– ημερίδα με τη συμμετοχή του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»
– ξενάγηση της γενικής γραμματέως του ΥΠΑΠΕΝ στις δράσεις του ΙΟΑΣ και στο Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό
– παράλληλη λειτουργία της έκθεσης για την Αυτοκίνηση στην Αρχαία Ελλάδα.

Για όλες αυτές τις δράσεις, ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί όλους/ες τους τρικαλινούς/τες πολίτες, που μετείχαν, που τις αγκάλιασαν και που είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν καθημερινά ζητήματα της κίνησης στην πόλη. Ευχαριστεί, επίσης, τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν άψογα: Ελληνική Αστυνομία, τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, Δημοτική Αστυνομία, Αστικό ΚΤΕΛ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ποδηλατικό σύλλογο «ΚΡΟΝΟΣ», .

Ακόμη, ευχαριστεί τους χορηγούς των εκδηλώσεων: ΤΥΡΑΣ ΑΕ, Κλιάφας ΑΕ ΒΗΤΑΣ ΑΕ για την προσφορά και την κοινωνική τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

.