Με μάσκες παντού οι Τρικαλινοί-Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στη λαϊκή αγορά

Φαίνεται πως η επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στα Τρίκαλα, με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των Τρικαλινών, αφού σήμερα Δευτέρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι όσοι κυκλοφορούσαν έξω φορούσαν απαραίτητα την μάσκα τους, ως ένα ελάχιστο μέτρο προφύλαξης από την διασπορά του κορονοϊού.

Αυξημένα ωστόσο σήμερα όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, ήταν και τα μέτρα στην λαϊκή αγορά της πόλης, αφού τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και ο τοπικός σύλλογος μικροπωλητών και παραγωγών, φρόντισαν ώστε να τεθούν σε ισχύ μέτρα προστασίας και ασφάλειας παραγωγών και καταναλωτών, όπως η απόσταση 3 μέτρων από πάγκο σε πάγκο και γενικότερα η τήρηση όλων των αποστάσεων.

Επίσης σε ειδικές προθήκες στις εισόδους της λαϊκής αγοράς, οι παραγωγοί είχαν τοποθετήσει δωρεάν μάσκες για τους καταναλωτές, ώστε να μην υπάρχει κανείς χωρίς μάσκα σήμεραστην αγορά.

Ο αυξημένος δείκτης μεταδοτικότητας του ιού και η ύπαρξη πολλών κρουσμάτων στα Τρίκαλα, έχει δικαιολογημένα θορυβήσει και ευαισθητοποιήσει άπαντες, λαμβάνοντας τώρα πια τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια όλων και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.