Με μάσκα και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κυκλοφορούνε οι ταξιτζήδες των Τρικάλων

Με μάσκες, αντισηπτικά και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας  με τους πελάτες, κυκλοφορούν οι οδηγοί των ταξί στα Τρίκαλα.

Όπως τόνισε στο trikalaIN.gr o Πρόεδρος του σωματείου ταξί νομού Τρικάλων κ. Γιώργος Τσίγκας, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι συνάδελφοι του χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια κούρσας απαραίτητα την μάσκα προστασίας, ενώ κάθε τόσο χρησιμοποιούν το αντισηπτικό διάλυμα χεριών για την περαιτέρω προστασία, ενώ σε όλα τα αυτοκίνητα υπάρχει στο πίσω μέρος αντισηπτικό διάλυμα για το επιβατικό κοινό.

Ο μέγιστος δυνατός αριθμός επιβατών που μπαίνει μέσα στο ταξί δεν ξεπερνάει το ένα άτομο, ενώ εξαίρεση γίνεται για την μετάβαση σε νοσοκομείο, ιατρείο ήκέντρο υγείας και στην περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα τέκνα.

Δυστυχώς όμως τα νέα για τον κλάδο δεν είναι καθόλου ευχάριστα, γιατί όπως δήλωσε ο κ. Τσίγκας «Δεν υπάρχει δουλειά, πολύ λίγοι πλέον χρησιμοποιούν το ταξί στις μετακινήσεις τους. Εμείς την περισσότερη ώρα βρισκόμαστε αραγμένοι στις πιάτσες και λέμε ότι εργαζόμαστε, ίσα ίσα για να λέμε πως βγήκαμε από το σπίτι. Ούτε τα έξοδα δεν βγάζουμε». Πάντως οι οδηγοί ταξί των Τρικάλων έλαβαν κανονικά το επίδομα των 800 ευρώ, που σαφώς βέβαια δεν αρκεί για να καλύψει όλη την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος.