Με «Λάζο» και Φένια Τζέλη η έναρξη του 51ου Πανελληνίου πρωταθλήματος σκάκι στα Τρίκαλα

Στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2024, η επίσημη τελετή έναρξης του 51ου Πανελληνίου πρωταθλήματος σκάκι Α’ Εθνικής κατηγορίας. Ο πρόεδρος της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων, Χρήστος Τοζάρος, καλωσόρισε τις ομάδες στην πόλη και ευχήθηκε σε όλους κάθε επιτυχία.
Την επίσημη κήρυξη των αγώνων έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Στάθης Ευσταθόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξη και τη φιλοξενία. Συγχάρηκε τον Χρήστο Τοζάρο και την Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, για τις προσπάθειες ανάπτυξης του σκακιού στην πόλη.
Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ασχολείται ενεργά με το σκάκι. Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων τού απένειμε βραβείο, το οποίο παρέδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας. Ο κ. Λάππας εξήρε την προσπάθεια της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων να προωθήσει το σκάκι σε νέα παιδιά, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Τρικκαίων, Νίκου Σακκά, και ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και καλή διαμονή στην πόλη.
Ειδική βράβευση έγινε στην Τρικαλινή Ολυμπιονίκη του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, Φένια Τζέλη, από τη Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, με την απονομή να κάνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θανάσης Ξάφος.
Οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος ξεκίνησαν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στο ξενοδοχείο ANANTI CITY RESORT και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου με τη συμμετοχή περίπου 400 σκακιστών/τριών από όλη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές στις νικήτριες ομάδες του final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας 2024, οι αγώνες του οποίου έγιναν στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Τρικκαίων (αίθουσα «Θεόδωρος Μάρκελλος». Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2024 αναδείχθηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας που επικράτησε στον μεγάλο τελικό με σκορ 2,5 – 1,5 της ομάδας του Ο.Φ.Η. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Πειραϊκού που νίκησε στον μικρό τελικό με σκορ 3-1 την ομάδα της ΣΑ Θεσσαλονίκης «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ».
Σημειώνεται ότι κατά την τελετή έναρξης, το σύνολο πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κλαρινέτου κ. Μιχάλη Σαμπάνη χρωμάτισε μουσικά την εκδήλωση.