Με λαμπρότητα και την παρουσία πολύ κόσμου γιορτάστηκε η τελετή Αγιασμού των υδάτων στα Τρίκαλα (Φωτορεπορτάζ)

Με την παρουσία πολύ κόσμου και όλο το τελετουργικό γιορτάστηκε σήμερα των Αγίων Θεοφανείων στην κεντρική πεζογέφυρα του Ληθαίου στα Τρίκαλα, η τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Λίγο πριν είχε τελεστεί Πανηγυρική Θεία δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου κ. Χρυσόστομου, χωρίς μετά να σχηματιστεί πομπή προς το σημείο καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Στο Ληθαίο ποταμό πέντε τολμηροί Τρικαλινοί περίμεναν να πιάσουν τον Σταυρό από τα χέρια του Μητροπολίτη, ενώ όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr αυτός που τον ανέσυρε ήταν ο Γιώργος Σούλτης, ο οποίος όπως δήλωσε είναι η όγδοη φορά που πιάνει τον Σταυρό, βουτώντας σχεδόν κάθε χρόνο στα παγωμένα νερά του Ληθαίου.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος του έκανε δώρο ένα χρυσό σταυρό, ευχόμενος να είναι πάντα τυχερός και να έχει όλος ο κόσμος μια καλή χρονιά, που θα σημάνει την απαλλαγή από τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού.

Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στα Τρίκαλα παρέστησαν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Γακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Έφη Λεβέντη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Αλεστά και Γιώργος Ζιώγας κ.α.