Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου

DSC00659

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Δ.Δ. Αγίων Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου, όπου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανά τους, δίδοντας άφθονη χάρη και ευλογία στους προσκυνητές. Οι εορταστικές τετραήμερες Εκδηλώσεις ήταν πλούσιες αρχομένες από το Σάββατο 28 Ιουνίου όπου έγινε

Υποδοχλή της Εικόνος της Παναγίας της Βασίλισσας και τελέσθηκε Εσπερινός και Παράκληση στην Παναγία.

DSC00727

Παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, όπου έγινε η περιφορά της Εικόνος της Παναγίας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων, προς αγιασμό πάντων των προσκυνητών και των Ενοριτών.

Τον Θείο Λόγο κύρηξε ο Ιεροκύρηκας της Ι.Μητροπόλεώς Θεσαλιώτιδος, π. Βασίλειος Καραστέργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιότητα και την θαυματουργία των Αγίων Αναργύρων, επαινώντας τον εφημέριο του Ναού για την φιλακολουθία του, αλλά και τους επιτρόπους για την όμορφη διοργάνωση της πανήγυρης των αγίων Αναργύρων. Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους, ενώ το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

DSC00707

 

Με το κτιτορικό μνημόσυνο, σε αυτούς που έκτισαν πέτρα-πέτρα τον Ναό και μάλιστα δύο φορές αλλά και σε όλους τους δωρητές του Ναού, έκλεισαν το απόγευμα της Τρίτης, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Αναργύρων.

Η εικόνα της Παναγίας της Βασίλισσας θα παραμείνει για προσκύνημα έως την Κυριακή 6 Ιουλίου, όπου θα τοποθετηθεί στο Ιερό Βήμα. Να αναφερθεί ότι Ιερά Παράκληση για τους Αγίους Αναργύρους τελείται στον Ναό κάθε Σάββατο απόγευμα και η εικόνα θα εξέλθει από το Ιερό Βήμα, για τις Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου.

DSC00654

DSC00650