Με «Καραγκούνα» και «Μαρουσιάνα» η χορευτική συνεργασία των Δήμων Τρικκαίων & Ελληνικού – Αργυρούπολης

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα των Τρικάλων επισκέφθηκαν στις 31 Μαΐου 2024, μέλη του Τμήματος Παραδοσιακού Χορού του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης. Στο πλαίσιο εκδρομής που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης, η επίσκεψη στόχευσε στην εκμάθηση χορών, τραγουδιών αλλά και άλλων λαογραφικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων. Στόχος ήταν επίσης η σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των χορευτών του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης, του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος Τρικάλων και του Λ.Χ.Ο.Τ. «Ο Ασκληπιός» που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Η εκμάθηση περιελάμβανε χορούς Καραγκούνηδων, Βλάχων Ασπροποτάμου και Χασίων Καλαμπάκας. Στο ίδιο πλαίσιο, ενημερωτικά στοιχεία για το πολιτιστικό αποτύπωμα των Βλάχων Ασπροποτάμου παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του Λ.Χ.Ο.Τ. «Ο Ασκληπιός» κ. Σωτήρης Γοργογέτας. Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στην Καραγκούνικη νυφιάτικη φορεσιά, αναδεικνύοντας τον πλούτο, την αρχοντιά και τους συμβολισμούς της. Ακολούθησε χορός με παραδοσιακά τρικαλινά τραγούδια που αποδόθηκαν από τους τοπικούς οργανοπαίκτες Άρη Ντίνα, Χρήστο Κιτσόπουλο και Γιώργο Ντίνα.

Eπίσης, αντηλλάγησαν δώρα ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες σε υπηρεσιακό επίπεδο από τις κ. Πέρση Κυριακούλη (Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Δήμου Τρικκαίων  και Τατιάνα Καρατζά (προϊσταμένη Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης).

Την επιμέλεια–διδασκαλία του σεμιναρίου είχε ο υπεύθυνος λειτουργιάς και χοροδιδάσκαλος του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος Τρικάλων κ. Σταύρος Σούλιος.