Με επιτυχία το ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου

Με αντικείμενο τη σύγχρονη νομική προσέγγιση στις προσωπικές εταιρίες και τη συζήτηση προτάσεων αναθεώρησης του ισχύοντος δικαίου πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι την Κυριακή στο Κτήριο Παπαστεριάδη το 8ο ετήσιο Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου που ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα διακεκριμένων νομικών και καθηγητών με σκοπό την διεπιστημονική έρευνα και συνεργασία μεταξύ νομικών και οικονομικών επιστημών, όπως και την σφαιρική και ουσιαστική προσέγγιση και ερμηνεία των θεσμών του εμπορικού δικαίου.
 
Ανοίγοντας τις εργασίες ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νικόλαος Γουγουλακης μετέφερε την “αγάπη όλου του Σώματος του Δικ. Συλλόγου για την τιμή να διενεργηθεί το Συνέδριο στην πόλη μας” ενώ εξέφρασε και τις θερμές ευχαριστίες του στα μέλη του Δ.Σ. του Δικ. Συλλόγου Τρικάλων καθώς “στέκονται πάντα αρωγοί σε κάθε επιστημονική εκδήλωση”.
 
Στο συνέδριο, το οποίο απευθύνεται σε νομικούς, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του χώρου, αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν την ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου εταιριών στην πράξη, θα αναπτυχθούν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις όπως επί παραδείγματι:
 
-Η σημασία των προσωπικών εταιριών στο εταιρικό δίκαιο (Εισηγητής: Χρήστος Μαστροκώστας, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ)
-Ν. 4072/2012: στόχοι και αποτίμηση (Εισηγητής: Νίκος Τέλλης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ)
-Ζητήματα ίδρυσης και εμπορικής δημοσιότητας
(Εισηγητής: Ρήγας Γιοβαννόπουλος, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ)
-Η εσωτερική οργάνωση των προσωπικών εταιριών (Εισηγητής: Νικόλαος Βερβεσός, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ)
-Οι σχέσεις των εταίρων στην αφανή εταιρία
(Εισηγητής: Γιώργος Λαζαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών)
-Κοινοπραξία: αναγκαιότητα αναγνώρισης και ρυθμιστικό πλαίσιο (Εισηγητής: Θεόδωρος Κατσάς, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ).