Με επιτυχία η μουσική θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης

DSC01829

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης οργάνωσε, μουσικό θεατρική παράσταση που έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Αυγούστου το βράδυ στην πλατεία της Πύλης και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος, που κατέκλυσε τον χώρο καθώς και το αμφιθεατρικό τμήμα της.

Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση της εκδήλωσης από την Γραμματέα του Συλλόγου κ, Βασιλική Γούλα, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο και προσφώνησε τους επισήμους, εν συνεχεία αναφέρθηκε εν συντομία στην θεματολογία της παράστασης που αναφερόταν λίγο πριν από το πόλεμο του 1940 και την προσπάθεια την προσπάθεια των ανθρώπων να σταθούν στα πόδια τους μετά το τέλος του.

DSC01831

 

Στο θεατρικό σκετς στο παντοπωλείο –Ταβέρνα της οικογένειας του Γιώργου με αφορμή την αναχώρηση του για την Τρίπολη, όπου και παρουσιάζεται στον Στρατό δυο γενεές γυναικών συζητούν. Οι ιστορίες πηγάζουν από πραγματικά γεγονότα , τα οποία θα μπορούσαν να έχουν εμπνεύσει το θέμα πολλών λαϊκών τραγουδιών. Είναι ιστορίες, συνεχίζοντας η κ. Γούλα, που μιλούν που μιλούν για την ζωή πριν τον πόλεμο, Ντυμένες με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και κεντρική ιδέα το τραγούδι ΄Μ΄ έναν πικρό αναστεναγμό ή ‘Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ’, το οποίο ηχογραφήθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 1940, μια ημέρα πριν αλλάξει η ζωή των Ελλήνων.

DSC01832

Τελειώνοντας ανέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης τιμά τον Τρικαλινό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, με μια μουσική-θεατρική παράσταση για την συμπήλωση 100 χρόνων από την γέννηση του.

Κατόπιν ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Δημητρίου Πανάγου, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και του επισήμους ευχαριστώντας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου. Στόχος είναι μέσα από τον πολιτισμό να αναδείξουμε και να ζωντανέψουμε την Πύλη. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα για την συμπαράσταση καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.

5567890

Χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Κων/νος Μαράβας, ο Αντ/ρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, και ο κ. Στέλιος Καραγιώργος έκανε εκτενή αναφορά στην ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.
Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικό και θεατρικό πρόγραμμα, με την συμμετοχή της Τρικαλινής ρεμπέτικης κομπανίας, της χορωδίας του Π.Σ.Π. και την συμμετοχή των κοριτσιών- ηθοποιών μελών του Συλλόγου. Τέλος η λαϊκή ορχήστρα έπαιξε για αρκετή ώρα τραγούδια του Τσιτσάνη.

DSCF4049

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι Ανιδήμαρχοι κ. Νίκος Τόλιας, κ. Βύρων Κατσίβελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Άρης Τζάνης, κ. Αθανάσιος Κωστάκης, κ. Σωτήρης Αγγέλης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, η κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, οι Πρεσβύτεροι Πατέρες Φώτιος Κωτούλας, Βασίλειος Πανάγος.

DSC01837

.