Με επιτυχία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίου

IMG 5882 1 copy

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίου στο Γαρδίκι.

Tην παραμονή του Δεκαπενταύγουστου διοργανώθηκε ένα εκπληκτικό παιδικό πάρτυ που είχε στόχο τη διασκέδαση τω νεότερων μελών του συλλόγου.Από νωρίς το απόγευμα οι εκατοντάδες μικροί μας φίλοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού για να απολαύσουν τον κλόουν Λέλο ο οποίος έδωσε ένα φανταστικό σόου το οποίο περιείχε πολύ χορό,τραγούδι,παιχνίδι και έναν ταχυδακτυλουργό οοποίος εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους ενώ στο τέλος του πάρτυ μοιράστηκαν πολλά δώρα.

Την ίδια ημέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Γαρδικίου διοργάνωσε στην παιδική χαρά τουΓαρδικίου το «SummerParty 2014» σε συνεργασία με το gardiki.gr, ένα πάρτυ το οποίο αποτελεί θεσμό για τη νεολαία του Γαρδικίου καθώς διοργανώνεται από το 2006! Στο πάρτυεμφανίστηκαν ζωντανά οι Stavento οι οποίοι ανέβασαν το κέφι στα ύψη με τις επιτυχίες τουςενώ όσοι παρευρέθησαν εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά και ένα ντουέτο έκπληξη με τον συγχωριανό μας Κώστα Καραφώτη.Το φετινό πάρτυξεπέρασε κάθε προσδοκία συγκεντρώνοντας πάνω από 1000 άτομα δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε έναν καλοκαιρινά διαμορφωμένο χώρο. Stavento ,Κώστας Καραφώτης,DJ’s,πυροτεχνήματα, φωτορυθμικά και πάνω από όλα το κέφι του κόσμου κατάφεραν να κρατήσουν τη διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα!

12e

Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου εμφανίστηκαν τα δύο μικρότερα τμήματα του χορευτικού ομίλου του συλλόγου μας.Ταμικρά μας μέλη ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας και χόρεψαν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών του Ασπροποτάμου.Πλήθος συγχωριανών είχε κατακλείσει την πλατεία του χωριού ώστε να θαυμάσει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των μικρών μας χορευτών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Αυγούστου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Γαρδικίου εις ένδειξη ευχαριστίας προς τους συγχωριανούς μας που μας τίμησαν στο 3ο Αντάμωμα Γαρδικιωτών, διοργάνωσε το «Λαικό μεσημέρι», ένα λαϊκορεμπέτικο γλέντι στη πλατεία του Γαρδικίου για όλο τον κόσμο.Η ανταπόκριση των συγχωριανών μας στο κάλεσμα των νέων για ένα μαζικό λαϊκό ξεφάντωμα ήταν πρωτοφανής! Μικροί & μεγάλοι, νέοι και γέροι έγιναν όλοι μια παρέα και χορεύανε μέχρι το βράδυ στους ρυθμούς μιας εκπληκτικής ορχήστρας με τον Γιώργο Ρέτο στο μπουζούκι

123e

Τέλος,την ίδια ημέρα ο σύλλογός μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ανθρώπους στους οποίους όλοι μας οφείλουμε πολλά,κάλυψε τα έξοδα για το τραπέζι των γερόντων του χωριού μας μετά το γνωστό σε όλους μας «χορό των γερόντων». Για να μαθαίνουμε και οι νεότεροι, το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία όπου οι τότε δημογέροντες χόρευαν κρυφά από τους Τούρκους με λαμπάδες αναμμένες, σύμβολο της Ανάστασης του Γένους. Έπειτα καθιερώθηκε από τους Γέροντες του χωριού που πολέμησαν στους τελευταίους πολέμους. Περιλαμβάνει αναπαράσταση πολεμικής μάχης, και έπειτα χορό για όλους τους συμμετέχοντες (πηγή vlahoi.net).

3334e

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας κάλυψαν ολόκληρο το φάσμα των ηλικιών.Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίουκαι το gardiki.grαισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους συγχωριανούς μας οι οποίοι μας τίμησαν για ακόμη μία φορά και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους.Η συγκινητική στήριξη όλων των συγχωριανών δίνει δύναμη στους νέους του Γαρδικίου να συνεχίσουμε!
Επίσης,οφείλουμε για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσουμε δημόσια τους χορηγούς του SummerParty 2014 :
LA FARM ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΑΕΛ – BACCARAT CAFÉ BAR RESTAURANT – SINATRA – THEMIS TRIKALIOTIS & Co
ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ :
www.gardiki.gr – www.trikalavoice.gr – ΙΔΕΕΣ Magazine – TRT

Ακόμη, ευχαριστούμε δημόσιατο Δήμο Πύλης για την παραχώρηση των χώρων των εκδηλώσεων και την Αστυνομική Διεύθυνση Πύλης για την αδειοδότηση αυτών καθώς και τη ΔΟΥ Τρικάλων για την άμεση έκδοση όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων.
Τέλος,ευχαριστούμε επίσης όλα τα ΜΜΕ για τη στήριξη και την προβολή.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.