Με επιτυχία η ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με θέμα :«Καταδυτικός Τουρισμός και Θαλάσσιο Πάρκο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε , το Σάββατο 3-8-2019 στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσουη ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με θέμα :«Καταδυτικός Τουρισμός και Θαλάσσιο Πάρκο».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου του Δήμου Βόλου , κος Γιώργος Μουλάς κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, παρουσία φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταδύσεων και του τουρισμού γενικότερα.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους :

Ο κ. Σπυρίδων Ιωσηφίδης  Τεχνολόγος Ιχθυολόγος Πανεπιστημίου Αιγαίου , Φορέας διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, με  θέμα:  Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β.Σποράδων . Η προσβασιμότητα στη κατάδυση ως μηχανισμός προστασίας 

και

Ο κ.  Άγγελος ΜαγκλήςΙδρυτής & Αντιπρόεδρος Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε.Εταίρος του Ευρωμεσογειακού Έργου BLUMED Συντονιστής Έταιρος του «Ανω Μαγνήτων Νήσοι»,  με θέμα : Αναπτυξιακές δυνατότητες του καταδυτικού τουρισμού στην Αλόννησο

Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν εστίασαν  στην ανάπτυξη του Τουρισμού και του  Καταδυτικού Τουρισμού  ειδικότερα,  με την ενεργή συνεργασία  της  ΠΕΔΘεσσαλίας και τον Δήμο Αλοννήσου.

Την ημερίδα συντόνιζε ο Διευθυντής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος.