Με επιτυχία η εκδήλωση «Παιδί και ψυχανάλυση στο έργο της Φρανσουάζ Ντολτό»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο μουσείο Τσιτσάνη και την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος με τίτλο «Παιδί και Ψυχανάλυση στο έργο της Φρανσουάζ Ντολτό».

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου «Όψεις της γυναικείας ταυτότητας» (εκδόσεις Κουκκίδα) και την προβολή της ταινίας «Μεγαλώνοντας με μικρά βηματάκια του Ζαν-Μισέλ Καρέ».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:
Βέρα Παύλου, παιδαγωγός – ψυχαναλύτρια
Βαγγέλης Γαλάνης, κλινικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής

ενώ την συνδιοργάνωση είχαν το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι Εκδόσεις Κουκκίδα.

Η Φρανσουάζ Ντολτό (1908-1988) είναι Γαλλίδα ψυχαναλύτρια η οποία ασχολήθηκε με τα ζητήματα της οικογένειας και των σχέσεων γονέων -παιδιού και ζεύγους μέσα από μία οπτική που βλέπει τον καθένα ξεχωριστά ως υποκείμενο. Η αυτονομία, η ελευθερία, ο σεβασμός και η αλήθεια είναι θέματα που προσέγγισε μέσα από τις συνεδρίες με τους γονείς , τις ραδιοφωνικές εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο της Γαλλίας, τις δημοσιεύσεις , τα βιβλία που έχουν μεταφραστεί και στην Ελλάδα (Εστία, Καστανιώτη, Πατάκη, Ράππα, Κουκκίδα, Σμίλη) και τη δημιουργία χώρων για τον ομαλό αποχωρισμό γονέα παιδιού. Τα «Πράσινα σπίτια» στη Γαλλία που σταδιακά δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα: το «Μεγάλο μας σπίτι» στην Αθήνα.