Με επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στα Τρίκαλα

Με κάθε επισημότητα και όλες τις θρησκευτικές τιμές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η υποδοχή της Τιμίας κάρας του Πολιούχου της πόλης των Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνος, από την Ιερά Μόνη του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, στον ομώνυμο ιερό ναό στα Τρίκαλα.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, την Τιμία Κάρα κόμισε από την Ι.Μ. Αγίου Βησσαρίωνος ο Γέροντας Βησσαρίων,  στον Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο και ακολούθησε σύντομη πομπή έως τον ιερό ναό, με την συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρικκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθους κληρικών της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντων του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου.

Η Τιμία κάρα του Αγίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Τετάρτη 2 Ιουνίου,  όπου μετά θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του Αρχιερατικού Εσπερινού, οι Μητροπολίτες με την κάρα του Αγίου στάθηκαν μπροστά από το μνημείο του Μακαριστού Αλεξίου, όπου πραγματοποίησαν τρισάγιο στην μνήμη του.