Με αγώνα και θυσίες γράφεται η Ιστορία Αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα

8 777778888

Με μαζικότητα και παλμό τιμήθηκε αγωνιστικά στα Τρίκαλα η 42η επέτειος από τη εξέγερση στο Πολυτεχνείο σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ & της ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» , ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ) & η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

Εργαζόμενοι., αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ κ, φτωχοί αγρότες , σπουδαστές ,μαθητές , γυναίκες , συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία Τρικάλων)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη μαθήτρια Ζώη Στεφανία , μέλος του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ομιλία από το Λευτέρη Μπράτη , μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ από την Ειρήνη Κολοβού , μέλος του ΔΣ Σωματείου Λογιστών Τρικάλων .

Με το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Αρχηγού του ΕΛΑΣ , στρατηγού Στέφανου Σαράφη, που δεσπόζει στην πλατεία. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως : «Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» , «Μόρφωση δουλειά και όχι ανεργία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» , «Κάναν τη μεσόγειο, θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» άλλα και «Σου δίνουμε το χέρι, για να σηκωθείς Έλα, στο δρόμο, της ανατροπής»

 

.