«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ» Εργατική Πρωτομαγιά ,παγκόσμια ημέρα αγώνα, μνήμης και θυσίας

Φέτος είναι μια διαφορετική πρωτομαγιά, που βρίσκει τον εργαζόμενο ελληνικό λαό όχι απλά σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης αλλά απομονωμένο με αβέβαιο παρόν και μέλλον.

Η υγειονομική κρίση που ξέσπασε μετά από δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας και εφαρμογής αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, απειλητικά κρούει τη πόρτα της ανεργίας και της φτώχειας.

Η πανδημία δεν παρέλυσε μόνο τα υγειονομικά συστήματα των χωρών αλλά έθεσε σε αμφισβήτηση τη προηγούμενη τάξη πραγμάτων.

Έθεσε σε αμφισβήτηση την άκρατη και χωρίς όρους οικονομική παγκοσμιοποίηση που στηρίχθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της δευτερογενούς αγοράς και των παραγώγων επιβάλλοντας ένα σαθρό οικονομικό στάτους που καμία σχέση δεν είχε με τις ανάγκες των λαών παρά μόνο με το κέρδος των λίγων και “εκλεκτών” .

Σήμερα , δύο μήνες μετά το γενικευμένο κλείσιμο της οικονομίας , με τις συνέπειες ακόμη να μην είναι μετρήσιμες ως απόλυτος αριθμός αλλά σίγουρα οδυνηρές , τα ιστορικά μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Τώρα, σήμερα , όχι αύριο, απαιτείται πολιτική, με σχέδιο και πρόγραμμα που να ενισχύει την ανάπτυξη, εμπροσθοβαρή και όχι φοβική, που θα στηρίζει την εργασία και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας , με διασφάλιση των υγειονομικών και κοινωνικών παροχών, με διασφάλιση των εισοδημάτων και των εργατικών δικαιωμάτων.

Καλή πρωτομαγιά.