Μαθήματα Ται -Τσι με τον Βασίλη Νανάκη στον πολυχώρο «Έψιλον»

Το Τάι Τσι είναι μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη που ανήκει επίσης στην κατηγορία αυτοθεραπείας της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής. Απευθύνεται σε ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη σχέση, αρμονία και γνώση του σώματός τους και των δυνατοτήτων του. Μέσω μιας συνεχούς ροής ομοιόμορφων, αργών, απαλών και όμορφων αναπνευστικών κινήσεων που έχουν πίσω τους σοφία αιώνων καλλιεργεί, ισορροπεί και αυξάνει την ανθρώπινη ενέργεια χαρίζοντας σταδιακά μεγάλη ζωτικότητα, αντοχή, μακροζωία, βελτίωση της υγείας και μείωση του στρες. Επειδή δείχνει τόσο γαλήνιο και χαλαρό, πολλοί υποθέτουν ότι οι πρόκειται για ένα είδος διαλογισμού. Άλλοι μπορεί να παρατηρήσουν ότι αυτές οι χαριτωμένες κινήσεις μοιάζουν με λακτίσματα, γροθιές και κάθετα χτυπήματα. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα γυμναστικής ή αθλήματα, το πλεονέκτημα του είναι ότι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε καθώς δεν προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση ή τέλειο σώμα.

Όπως όλα τα πράγματα που αντέχουν στο χρόνο, το Τάι Τσι είναι πολύ πιο βαθύ από αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Περιέχει σημαντικά κομμάτια από τη συσσωρευμένη σοφία του αρχαίου κόσμου και μπορεί να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής και να την αντιμετωπίσουν πιο θετικά.

Η έναρξη των μαθημάτων (Τετάρτη- Παρασκευή 6μμ έως 7.30μμ) θα γίνει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στον πολυχώρο «Έψιλον» στην οδό Αλεξάνδρας 43. Πληροφορίες Κων/νος Οικονόμου τηλ: 6948370909.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.