Μαθήματα ηγεσίας…

Ανεπίδεκτη μαθήσεως αποδεικνύεται η αντιπολίτευση στη Ελλάδα, παρά τα δωρεάν, δημόσια σεμινάρια που παραδίδει καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που λείπει πλέον είναι η ταμπέλα που έμπαινε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, έξω από τις παλιές μονοκατοικίες που δίνονταν αντιπαροχή: «εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά».

Στο ΠΑΣΟΚ «πανηγυρίζουν» για τη δημοσκοπική τους άνοδο, που πάει σκαλί – σκαλί παρά την κατάρρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι στον πολιτικό τους ορίζοντα ούτε με… κιάλια.

Η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός παίζει μπάλα μόνος του.

Το νομοθετικό έργο προχωρά με γκάζια, οι «ενέσεις» στην τσέπη του πολίτη είναι προ των πυλών με την επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, η Υγεία και η Παιδεία -δυο βασικοί πυλώνες κάθε κράτους- είναι ψηλά στη λίστα του κυβερνητικού σχεδιασμού, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται κυριολεκτικά με μια βαλίτσα στο χέρι.

Από την Ινδία, στο Κατάρ μέσα σε ένα 24ωρο και σε λίγο διάστημα στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός μοιάζει να είναι κυριολεκτικά «ασταμάτητος».

Το μάθημα τους δεν τον παίρνουν, όσοι μοιάζουν να κοιτούν την κυριαρχία Μητσοτάκη κυριολεκτικά μουδιασμένοι.

Πως πετυχαίνει σε κάθε βήμα ο Μητσοτάκης; Η απάντηση κρύβεται μάλλον στις λέξεις «δουλειά» και «μεθοδικότητα».

Πως χάνουν κάθε στοίχημα οι «απέναντι» από τον Μητσοτάκη;

«Δεν την ξέρουν την δουλειά», θα έλεγε κάποιος.

«Δεν την ιδρώνουν την φανέλα», θα σκέφτονταν κάποιος πιο παρατηρητικός.

afteroffice.gr