Μας κούρεψαν

pateras2_copy

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ.

 Επί δύο χρόνια η χώρα μας είναι στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα, που σαρώνει τα πάντα και δημιουργεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και μεγάλη φτώχεια στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά εισοδήματα.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έρμαιο στα σαγόνια της αδίστακτης κερδοσκοπίας, προσπαθεί με λαϊκιστικό και παραπλανητικό τρόπο να χειρισθεί την τραγική αυτή κατάσταση, παριστάνοντας τον Σωτήρα! Όταν ανέλαβε την εξουσία έφερε το Δ.Ν.Τ. την ΤΡΟΪΚΑ και το Μνημόνιο και θριαμβολογούσε. Η αποτυχία της… συνταγής φάνηκε γρήγορα. Έπειτα πρόβαλε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα μας έβγαζε από το αδιέξοδο, και μετά από λίγο αποδείχθηκε πως ο θησαυρός ήταν… άνθρακες. Το τρίτο αποτυχημένο βήμα ήταν η συμφωνία της 21ης Ιουλίου με το ψεύτικο… σχέδιο «Μάρσαλ», που ήταν ανεπαρκές. Πάλι, όμως, ο Πρωθυπουργός το ‘παιξε… Σωτήρας! Τέλος ήρθε το ΚΟΥΡΕΜΑ δηλ. ελεγχόμενη πτώχευση, που μας γύρισε πίσω δέκα χρόνια με επαχθείς όρους, δυσβάσταχτες φορολογίες, και με πρωτοφανή φτώχεια και ανεργία. Στο διάγγελμά του εμφανίστηκε ως θριαμβευτής και μοναδικός Σωτήρας της χώρας. Η Ιρλανδία πάει στις αγορές το 2013 και εμείς θα …πάμε το 2021!

Όλες αυτές οι πολιτικές και οι οικονομικές κινήσεις έφεραν την ρήξη ανάμεσα στον Λαό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός και η παρέα του, που είναι ξεκομμένοι από τους πολίτες και την πραγματικότητα, βιδωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη χάσουν την δύναμη και την καλοπέραση. Η ανίκανη, η αποτυχημένη και η αναξιόπιστη παρεοκρατία του Γιώργου Παπανδρέου, …θέλει… να σώσει την κοινωνία μας την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της τους δείχνει την έξοδο και ζητάει Εκλογές, που πεισματικά τις αρνείται, γιατί γνωρίζει πως θα καταποντισθεί. Η τελευταία δημοσκόπηση – δίνει στο ΠΑΣΟΚ 14,7% … και στην Ν.Δ. 22,2%.

Η κοινωνία είναι στα πρόθυρα της έκρηξης με άγνωστες συνέπειες. Ο Πρώην Τσάρος της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έλεγε πως το 2011 η χώρα θα βγει στις αγορές και πως το ΚΟΥΡΕΜΑ είναι καταστροφή, κι όμως ήρθε το κούρεμα και όλοι τους θριαμβολογούν που γύρισαν την χώρα μια δεκαετία πίσω και με πρωθυπουργό των Χορστ Ραϊνχεμπαχ. Έχουν  άδικο οι πολίτες που μιλάνε για… Γουδί;

Τα πρωτοφανή γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, που αμαύρωσαν την μνήμη των ηρώων μας και που είχαν ως στόχο τους επικίνδυνους εκπροσώπους της κυβέρνησης, είναι η αρχή μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης πως θα ακολουθήσει, εάν δεν γίνουν πολιτικές κινήσεις και Εθνικές Εκλογές. Η μόνη λύση είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, πράγμα που τρομάζει τον Πρωθυπουργό, γιατί γνωρίζει ότι αυτό θα ’ναι και το πολιτικό του τέλος.

Τα ψέματα, όμως, τέλειωσαν και το συμφέρον της χώρας είναι πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες των κρατούντων. Η δημοκρατία δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Γι’ αυτό ας το καταλάβουν στην κυβέρνηση πως ο Λαός θέλει ΕΚΛΟΓΕΣ κι όχι ψεύτικες ΑΛΛΑΓΕΣ. Εκλογές εδώ και Τώρα.

Με γεια μας λοιπόν με το ΚΟΥΡΕΜΑ, το μήκος και το βάθος του οποίου θα ‘ναι μεγάλο και θα κοστίσει πολύ ακριβά στον Λαό μας. Φαίνεται πως έχουμε πορεία στα τυφλά με τους πολίτες κουρεμένους και με χειροπέδες. Τα φαινόμενα της διάλυσης είναι οφθαλμοφανή στους θεσμούς, στην οικονομία, στην κοινωνία, στο κράτος και στην κυβέρνηση.

Ο θεός να βάλει το χέρι του.