Μαρμελάδα μπανάνα

Η πιο τροπική και καλοκαιρινή μαρμελάδα με μπανάνα, ασυνήθιστη αλλά γευστικότατη.
 
15′ προετοιμασία
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για την μαρμελάδα μπανάνα αρχίζουμε με το να ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.
  2. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  3. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
  6. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη βανίλια σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη.
  7. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα της μπανάνας και το ρίχνουμε στα αυγά.
  8. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπανάνα.
  9. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε και πάλι σε χαμηλή φωτιά.
  10. Το αφήνουμε να κοχλάσει ελάχιστα για 1-2 λεπτά.
  11. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μπανάνα σε αποστειρωμένο βάζο.
  12. Όταν κρυώσει εντελώς, τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

  • Αυτή η μαρμελάδα είναι μια πολύ καλή λύση για τις μπανάνες που μας περισσεύουν.
  • Χρησιμοποιούμε τη μαρμελάδα σε τάρτες, ντόνατς, κέικ, ψωμιά, τούρτες, μπισκότα, κ.ά.
  • Μπορούμε να ανακατέψουμε τη μαρμελάδα με λίγη λιωμένη σοκολάτα, άλειμμα πραλίνας ή κακάο.
  • Αυτόν τον τύπο μαρμελάδας, που έχει βούτυρο και αυγά και μοιάζει λίγο με κρέμα, οι Αγγλοι τον λένε curd. Είναι πολύ συνηθισμένο και το curd λεμονιού.