Η πιο τροπική και καλοκαιρινή μαρμελάδα με μπανάνα, ασυνήθιστη αλλά γευστικότατη.
15′ προετοιμασία
Σύνολο: 15′
Υλικά
Μερίδες: 500 γρ.
Διαδικασία
- Για την μαρμελάδα μπανάνα αρχίζουμε με το να ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.
- Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη βανίλια σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη.
- Παίρνουμε λίγο από το μείγμα της μπανάνας και το ρίχνουμε στα αυγά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπανάνα.
- Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε και πάλι σε χαμηλή φωτιά.
- Το αφήνουμε να κοχλάσει ελάχιστα για 1-2 λεπτά.
- Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μπανάνα σε αποστειρωμένο βάζο.
- Όταν κρυώσει εντελώς, τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
- Αυτή η μαρμελάδα είναι μια πολύ καλή λύση για τις μπανάνες που μας περισσεύουν.
- Χρησιμοποιούμε τη μαρμελάδα σε τάρτες, ντόνατς, κέικ, ψωμιά, τούρτες, μπισκότα, κ.ά.
- Μπορούμε να ανακατέψουμε τη μαρμελάδα με λίγη λιωμένη σοκολάτα, άλειμμα πραλίνας ή κακάο.
- Αυτόν τον τύπο μαρμελάδας, που έχει βούτυρο και αυγά και μοιάζει λίγο με κρέμα, οι Αγγλοι τον λένε curd. Είναι πολύ συνηθισμένο και το curd λεμονιού.