Μαρίνα Κοντοτόλη: Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2024 διατηρούν την ακρίβεια και την άδικη φορολογία

Mαρίνα Κοντοτόλη: Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2024 διατηρούν την ακρίβεια και την άδικη φορολογία, ενώ την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική αδιαφορία. 

Στην ομιλία της από το βήμα της Βουλής, η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, απέκρουσε με στοιχεία την κυβερνητική ευφορία για τους οικονομικούς δείκτες.

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στις δήθεν αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων που τις έχει ήδη εξανεμίσει ο πληθωρισμός, στην άδικη φορολόγηση των αδυνάμων με τους έμμεσους φόρους και το ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην ισοπεδωτική φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών και στον εμπαιγμό των κουπονιών.

Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να περιοδεύσουν στους  Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και να μάθουν από πρώτο χέρι τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για τις επιτυχίες της στην οικονομία.

Αναφέρθηκε σε ένα ένα στα χωριά που έχουν πληγεί καθολικά από τις πλημμύρες και στα προβλήματά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική αδιαφορία.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της  αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ανάγκη για μία νέα και μεγάλη Κεντροαριστερά που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των νέων και των παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

Επισυνάπτονται:

  1. Oμιλία Μ. Κοντοτόλη για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και την κατάσταση των πλημμυροπαθών στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

  1. Απόσπασμα ομιλίας Μ. Κοντοτόλη στον προϋπολογισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη νέα Κεντροαριστερά.