Μαρίνα Κοντοτόλη: Άρση των εμποδίων στην κίνηση οχημάτων βαρέως τύπου σε παράπλευρες οδούς

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τα δρομολόγια των οχημάτων βαρέως τύπου στις παράπλευρες οδούς των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, όπως η νέα Ε-65, λόγω της κυκλοφορίας τους μόνο με ειδική άδεια.

Αναφορά προς  τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, με βάση την επιστολή του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Β. Γιαγιάκου, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή πώς πρόκειται να διευθετήσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την κίνηση των οχημάτων βαρέως τύπου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με την απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στο νομό, είτε δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου είτε είναι κατασκευαστικές ή εργολάβοι δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Η κίνηση μόνο με ειδική άδεια για τα μηχανήματα και τα οχήματα τεχνικών εταιριών εμποδίζει την ελεύθερη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, καθώς οι άδειες εκδίδονται για συγκεκριμένα οχήματα, για συγκεκριμένα έργα, για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και για συγκεκριμένο τμήμα του παράπλευρου οδικού δικτύου. Γι’ αυτό και ζητείται η άρση αυτών των εμποδίων από τον αρμόδιο Υπουργό.